Αϊτή: Ελεύθεροι θα αφεθούν οι 10 Αμερικανοί ιεραπόστολοι

Που κατηγορούνται για απαγωγή ορφανών
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 07:31
REUTERS/IVAN ALVARADO

A- A A+

Ελεύθερους αποφάσισε να αφήσει Αϊτινός δικαστής τους 10 Αμερικανούς ιεραπόστολους που κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να απαγάγουν 33 παιδιά και να τα βγάλουν από τη χώρα χωρίς, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ιεραπόστολοι που βρίσκονται στην φυλακή από τις 29 Ιανουαρίου οπότε και συνελήφθησαν στα σύνορα της Αϊτής με τη Δομινικανή Δημοκρατία, μπορεί να αφεθούν ελέυθεροι ήδη από σήμερα Πέμπτη.

«Η απόφαση θα είναι να αφεθούν ελεύθεροι», δήλωσε στο Reuters, η πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Η απόφαση δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα. «Δεν υπήρξαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρξε εγκληματική πρόθεση από μέρους των Αμερικανών», πρόσθεσε.

Οι ιεραπόστολοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκουν στην Εκκλησία των Βαπτιστών, συνελήφθησαν όταν προασπαθούσαν να περάσουν τα παιδιά από τα σύνορα με τη Δομινικανή Δημοκρατία, 17 ημέρες μετά τον σεισμό που έπληξε την Αϊτή. Οι πέντε άνδρες και οι πέντε γυναίκες αρνούνται ότι έκαναν κάτι κακό και δήλωσαν ότι προσπαθούσαν απλώς να βοηθήσουν τα ορφανά παιδιά, όμως παρουσιάστηκαν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι οι γονείς των παιδιών ζουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή