Αρνήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος ότι η Εκκλησία αναμειγνύεται στην πολιτική

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2002 07:18
A- A A+

Νέα αναφορά που αποδίδεται στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, σχετικά με αυτούς που ψήφισαν Γιώργο Καρατζαφέρη, αλλά και μία συνάντησή του με τους συνυποψήφιους του Γιάννη Τζαννετάκου, έδωσαν χθες τον τόνο εν όψει του δεύτερου γύρου των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.

Μιλώντας σε σεμινάριο του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας, ο κ. Χριστόδουλος φέρεται να είπε πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν είναι ακροδεξιός και πως όσοι τον ψήφισαν είναι καλοί χριστιανοί.

«Δεν έκανα καμμία δήλωση. Εγώ ερμηνεύω αυτό που λέω και όχι ο οποιοσδήποτε», τόνισε χθες ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία δεν αναμειγνύεται στην πολιτική ζωή.

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση των συνυποψηφίων του Γιάννη Τζαννετάκου, Μαίρης Τσανάκη και Θάνου Βεζυργιάννη, να επισκεφθούν χθες τον Αρχιεπίσκοπο. «Ηθελαν να εκφράσουν την αγάπη τους και τον σεβασμό τους προς την Εκκλησία. Συνδέονται με μακρά σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Χριστόδουλου, αρχιμανδρίτης Επιφάνειος Οικονόμου, προσθέτοντας ότι ουδείς επεχείρησε να αποκομίσει ίδιον όφελος από τη σχέση αυτή.

«Πανικόβλητοι ο κ. Βεζυργιάννης και η κ. Τσανάκη, εγκαταλείπουν τον Γιάννη Τζαννετάκο και σπεύδουν να πάρουν την ευχή του Αρχιεπισκόπου», δήλωσε ο Κώστας Λαλιώτης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, αφού επεσήμανε ότι ο κ. Χριστόδουλος εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόδοση των δηλώσεών του, σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος ως πολίτης μπορεί να διατυπώνει την άποψή του.

Χθες ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι όσες φορές αναμείχθηκε η θρησκεία με τις πολιτικές εκφράσεις, το αποτέλεσμα για τη δημοκρατία δεν ήταν καθόλου καλό.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα με ανακοίνωσή του, καλεί τους ψηφοφόρους του να υποστηρίξουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος στον δεύτερο γύρο, ενώ όπου δεν κατέρχονται υποψήφιοί του, καλεί σε καταψήφιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Συνασπισμού.

Η κεντρική επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΔΗΚΚΙ σε ανακοίνωσή της σημειώνει : Για τις περιπτώσεις εκείνες, όπου στον δεύτερο γύρο συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, υπενθυμίζουμε ότι το ΔΗΚΚΙ είχε θέσει ως στόχο αυτών των εκλογών μεταξύ άλλων και την καταδίκη του νεοφιλελευθερισμού και των εκφραστών του στα δύο αυτά κόμματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή