Νέες ποινικές διώξεις για τους κατηγορούμενους ως μέλη της «17Ν»

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2002 07:26
A- A A+

Συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά της Αγγελικής Σωτηροπούλου για συνέργεια στη δολοφονία του ταξίαρχου Στήβεν Σώντερς και στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην υπουργού Γιάννη Παλαιοκρασσά, καθώς και στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον Πειραιά στις 29 Ιουνίου, απήγγειλε χθες ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Λεωνίδας Ζερβομπεάκος, ο οποίος μετέβη στον Κορυδαλλό.

Ο κ. Ζερβομπεάκος απήγγειλε επίσης συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά του Νίκου Παπαναστασίου για συναυτουργία στην υπόθεση δολοφονίας του Αμερικανού πλοιάρχου Τζωρτζ Τσάντες και του οδηγού του Νίκου Βελούτσου το 1983, καθώς και στη ληστεία μετά φόνου στην Εθνική Τράπεζα των Πετραλώνων, το 1984. Ο Παπαναστασίου αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής θα λάβει συμπληρωματικές απολογίες σήμερα από τον Πάτροκλο Τσελέντη και την Πέμπτη από τον Κώστα Τέλιο. Σε βάρος τους, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

Παράλληλα η γραφολογική εξέταση έδειξε ταύτιση του γραφικού χαρακτήρα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου με χειρόγραφα στις γιάφκες της Πάτμου και της Δαμάρεως και με σημειώσεις στην προκήρυξη για τη δολοφονία Περατικού.

Σε εξετάσεις υποβλήθηκε χθες στο Γενικό Κρατικό Αθηνών ο Θεολόγος Ψαραδέλλης για οφθαλμολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή