Πρώτα στην Αθήνα ο Μ. Νίμιτς

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 13:41
UPD:13:51
A- A A+

Στο τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται η επίσκεψη στην Αθήνα του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το όνομα της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Υπενθυμίζεται ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ είχε μεταδώσει πως ο κ. Νίμιτς αναμένεται στα Σκόπια στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Δελαβέκουρας υπογράμμισε επίσης την επιθυμία της Αθήνας να προχωρήσει στη λύση του ζητήματος, προϋπόθεση για την οποία είναι «η αποχή της άλλης πλευράς από επιθετικές κινήσεις και η δημιουργική συμμετοχή στο διάλογο με την Ελλάδα».

«Η λύση μπορεί να έρθει, είναι όμως θέμα πολιτικής βούλησης των Σκοπίων», τόνισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η λύση θα ξεμπλοκάρει και την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ.

Κληθείς να σχολιάσει τις εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εντάξεις υποψηφίων χωρών στην ΕΕ, επισήμανε ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις στις ενταξιακές διαδικασίες και θα πρέπει τόσο η ΠΓΔΜ όσο και η Τουρκία να εκπληρώσουν τους σχετικούς όρους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή