Στη Ν. Σμύρνη θα λύσουν τις διαφορές τους Καβάλα-Πανιώνιος

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 18:54
UPD:19:01
A- A A+

Στη Νέα Σμύρνη θα κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά για Καβάλα και Πανιώνιο. Στα 20' που έμειναν μετά την χθεσινή διακοπή, καμία ομάδα δεν σκόραρε μένοντας το 0-0 και πλέον στις 17/2 οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην Πλατεία.

Όταν σε 70 ολόκληρα λεπτά δεν είχε μπει γκολ στον τραγικό αγωνιστικό χώρο του «Ανθή Καραγιάννη» δεν υπήρχαν πολλοί που θα περίμεναν να μπει στα 20 που απέμειναν. Οι Καβάλα και Πανιώνιος σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε χθες, διακόπηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα, έμειναν στο μηδέν και η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου θα κριθεί στις 17/2 στη Νέα Σμύρνη.

Η Καβάλα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι χωρίς όμως να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ανδριόλα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα με τους Ορούμα, Μεντί και Ονουάτσι, ενώ αιχμή του δόρατος ήταν ο Σουλτανίδης, την ώρα που ο Πανιώνιος προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις, με τους Γουνδουλάκη και Σκούφαλη να παίζουν στα άκρα της επίθεσης, και τον Ριέρα να αγωνίζεται μπροστά.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Καβάλα κέρδισε πολλά κόρνερ χωρίς όμως να μπορέσει να εκμεταλλευτεί κάποιο από αυτά. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία ήρθε στο 23', με τον Ντικρόκ να βρίσκει τον Σουλτανίδη που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνας φορ δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι και αντικαταστάθηκε δύο λεπτά αργότερα από τον Ρινκόν.

Η Καβάλα απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού από το 30' και έπειτα, δημιουργώντας δύο πολύ σπουδαίες ευκαιρίες. Πρώτα στο 36', όταν ο Ντιέ έβγαλε τον Ονουάτσι απέναντι από τον Ανδριόλα, ο Νιγηριανός φορ έκανε το πλασέ αλλά ο πορτιέρο του Πανιωνίου απέκρουσε. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μεντί έκανε μέσα από την περιοχή το σουτ, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά «κόλλησε» στην μικρή περιοχή! Ο Όμο, ωστόσο, κατάφερε να απομακρύνει και να διώξει τον κίνδυνο για τους Νεοσμυρνιώτες. Πάντως, ο Πανιώνιος θα μπορούσε να είχε προηγηθεί κόντρα στην ροή του αγώνα, όταν ο Γιόνσον έπιασε το σουτ αλλά ο Ιτάνζ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο αγωνιστικός χώρος έγινε ακόμα πιο «βαρύς» στο δεύτερο μέρος καθώς η βροχή δεν σταμάτησε ούτε δευτερόλεπτο. Οι «λίμνες»... μεγάλωσαν και έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το έργο και των 22 ποδοσφαιριστών και ήταν φανερό πως αυτό που θα κυριαρχούσε πλήρως ήταν η δύναμη. Οι μονομαχίες έγιναν ακόμα πιο σκληρές, οι συνδυασμοί και οι καλές ενέργειες... έμειναν στα αποδυτήρια και ο πιο τυχερός θα ήταν αυτός που θα κέρδιζε. Η τύχη, πάντως, ήταν με το μέρος της Καβάλας στο 50', καθώς οι φιλοξενούμενοι στο 50' είχαν δοκάρι με τον Σκούφαλη. Η συνέχεια του δευτέρου ημιχρόνου ήταν χωρίς καμία φάση, ενώ όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιο πιθανή ήταν η διακοπή. Στο 65', ο Ντάκος διέκοψε για ένα-δύο λεπτά τον αγώνα βλέποντας την κατάσταση να χειροτερεύει, ωστόσο διέταξε να συνεχιστεί ο αγώνας.

Έμειναν στο μηδέν

Με τον αγωνιστικό χώρο να είναι στην ίδια τραγική κατάσταση, το Καβάλα-Πανιώνιος συνεχίστηκε και ολοληρώθηκε σήμερα. Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και θέλησαν να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ωστόσο αυτός που έχασε την μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν ο Πανιώνιος όταν στο 77' με τον Μπουβάλ βρέθηκε κοντά στο 0-1, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Η αντίδραση των «αργοναυτών» ήταν άμεση και αφού πρώτα συνέχιζαν να πιέζουν στο 88' με κεφαλιά του Ντουγκλάο έχασαν με την σειρά τους μεγάλη ευκαιρία. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 0-0 και πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη Νέα Σμύρνη στις 17/2.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις