Αντ. Σαμαράς: Θετική η θωράκιση των ελληνικών ομολόγων

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 21:14
A- A A+

Θετική έκρινε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο την ευρωπαϊκή στήριξη διότι η ΝΔ θεωρεί θετικό σημείο πως θωρακίζει τα ελληνικά ομόλογα από κερδοσκοπικές επιθέσεις, σημείωσε όμως περιμένει να δει και τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της στην οικονομία και ζήτησε άμεσα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αντώνης Σαμαράς ως προς την ανάγκη επιτήρησης της οικονομίας κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να μη βγάζει εκτός ευθυνών, τόσο το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, όσο και τη δική του πρωτοφανή αναβλητικότητα επί τέσσερις μήνες.

Παράλληλα, τον κατηγόρησε για προεκλογική δημαγωγία «όταν διακήρυσσε ότι "λεφτά υπάρχουν" και έταζε στους πάντες τα πάντα.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε το αίτημά της ΝΔ για άμεση λήψη μέτρων τόνωσης, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο πολύ βαθιάς ύφεσης. Επιπλέον, επέκρινε το κυβερνών κόμμα πως για ισοπέδωση στην περικοπή δαπανών, καθώς «έκοψε από παντού», επισημαίνοντας πως το κόμμα του δεν μπορεί να συναινέσει σε μια «Προκρούστεια» περιστολή δαπανών, όπως τη χαρακτήρισε.

Καταλήγοντας, επέκρινε τον Πρωθυπουργό για την αναφορά του στην εθνική κυριαρχία της χώρας: «Η ευκολία με την οποία ο Πρωθυπουργός - λόγω επιτήρησης - ισχυρίζεται ότι "μας αφαιρείται ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας", δημιουργεί βαθύτατο προβληματισμό. Προφανώς, δεν αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα και τις συνέπειες των λόγων του…» ανέφερε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή