ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Ν. Υόρκης αντιδρά στις φήμες για παράιτησή του

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 14:24
A- A A+

Έκκληση στην εφημερίδα New York Times να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, σύμφωνα με τις οποίες η εφημερίδα πρόκειται να δημοσιεύσει ένα θέμα που θα τον οδηγήσει εκτός εξουσίας, απηύθυνε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Ντέηβιντ Πάτερσον.

«Νομίζω ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αν όχι η δημοσιογραφική δεοντολογία, θα ανάγκαζε έναν οργανισμό, όταν βλέπει έναν άνθρωπο να δυσφημείται, να ξεκαθαρίσει την ατμόσφαιρα και να δηλώσει ότι οι κατηγορίες που διακινούνται δεν συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο», είπε ο Πάτερσον, σε συνέντευξή του στο Λάρι Κινγκ.

«Εύχομαι να κάνουν μία διευκρινιστική δήλωση έτσι ώστε να βγω από το μαρτύριο, είναι σαν σενάριο του Κάφκα», προσέθεσε ο Πάτερσον.

Εκπρόσωπος της εφημερίδας δήλωσε στο CNN ότι οι Times ούτε ξεκίνησαν τις φήμες, ούτε τις διακινούν και ότι η εφημερίδα «δεν είναι υπεύθυνη για όσα άλλα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν».

«Δεν προέρχονται από τους Times», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος.

Όμως ο Πάτερσον είπε ότι σαφώς υπάρχει κάποιος που θέλει να τον πετάξει έξω με εκρηκτικούς ισχυρισμούς, αν και δεν θέλησε να κάνει υποθέσεις για το ποιος μπορεί να είναι πίσω από μία τέτοια προσπάθεια, επαναλαμβάνοντας την απόφαση του να διεκδικήσει ξανά τη θέση του κυβερνήτη και αρνούμενος τις κατηγορίες της απιστίας και της χρήσης ναρκωτικών για ψυχαγωγικούς λόγους.

Ο νυν κυβερνήτης της πόλης ανέλαβε καθήκοντα το 2008 αντικαθιστώντας τον Έλιοτ Σπίτζερ, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση εξαιτίας ενός σκανδάλου με πορνεία στο οποίο είχε εμπλακεί.

Πολλά μπλογκς, αλλά και οι ταμπλόιντ εφημερίδες της πόλης έχουν γράψει ότι οι Times πολύ σύντομα θα δημοσιεύσουν ένα θέμα που θα εξαναγκάσει τον Πάτερσον σε παραίτηση αλλά ο ίδιος είπε στη διεύθυνση της εφημερίδας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί και τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του και επίσημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή