Γερμανική παρέμβαση για τις ελληνικές αμυντικές δαπάνες ζητά ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 14:45
A- A A+

«Αναμένουμε έναν ηγετικό ρόλο της Γερμανίας στην ΕΕ όχι μόνον στην οικονομία αλλά και στην αμυντική πολιτική» τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Φαίδων Κοτσαμπόπουλος.

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο γερμανικό σταθμό N24, αν και συνέδεσε την κρίση στην Ελλάδα με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, όπως ανέφερε, πρόσθεσε πως «η παγκόσμια οικονομική κρίση και τα παιχνίδια των κερδοσκόπων διεθνώς οδήγησαν την κατάσταση σε καταστροφική επιδείνωση».

Συνεχίζοντας όμως, τόνισε πως η Ελλάδα έχει επίσης τις σχετικά υψηλότερες αμυντικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συμπλήρωσε πως αναμένει από τη Γερμανία να παίξει έναν ηγετικό ρόλο όχι μόνον οικονομικά αλλά και στην αμυντική πολιτική. Εξειδικεύοντας την πρότασή του σημείωσε πως τα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας πρέπει να χαρακτηρισθούν σύνορα της ΕΕ ώστε η χώρα να απαλλαγεί από τις υψηλές αμυντικές δαπάνες, οι οποίες συνεχίζουν να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό λόγω της τουρκικής απειλής και του τουρκικού «casus belli».

Ερωτηθείς για τη σοβαρότητα με την οποία ο ελληνικός λαός αντιδρά στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, εξέφρασε την άποψη πως τα σημάδια είναι θετικά, παρά τις απεργίες, εκτιμώντας πως το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση έχει γίνει κατανοητό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή