Ιράν: Παρεμβολές στα δίκτυά τους καταγγέλλουν ξένα ΜΜΕ

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 14:49
REUTERS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΗΣ

A- A A+

Παρεμβολές στις δορυφορικές εκπομπές τους από τις ιρανικές αρχές κατήγγειλαν το BBC, η Deutsche Welle και η Voice of America σε κοινή τους ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι τρεις όμιλοι διαπίστωσαν διακοπές των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών εκπομπών τους που μεταδίδονται μέσω του δορυφόρου Hot Bird στο Ιράν χθες, 31η επέτειο της ισλαμικής επανάστασης.

«Καταδικάζουμε κάθε παρεμβολή στα δίκτυα αυτά. Αυτό αποτελεί παραβίαση των διεθνών συμφωνιών και ανάμειξη στην ελευθερία της διεθνούς αναμετάδοσης, που προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι ιρανικές αρχές χρησιμοποιούν τις ίδιες δορυφορικές υπηρεσίες για τις δικές τους μεταδόσεις, κυρίως στα αραβικά και τα αγγλικά, και την ίδια στιγμή απαγορεύουν στον δικό τους λαό προγράμματα που προέρχονται από τον υπόλοιπο κόσμο μέσω δορυφόρων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι διαπίστωσαν «σχεδόν συνολικό αποκλεισμό της ενημέρωσης» στο Ιράν.

«Φαίνεται ότι το Ιράν αποπειράθηκε να εφαρμόσει σχεδόν πλήρη αποκλεισμό της ενημέρωσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Φίλιπ Κρόλι, σημειώνοντας το γεγονός ότι «το Ιράν φοβάται τον πληθυσμό του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή