Βαριά σκιά στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Βανκούβερ

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010 10:10

A- A A+

Υπό την σκιά του θανάτου του Γεωργιανού αθλητή Νόνταρ Κουμαριτασβίλι πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 21ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ.

Ο 21χρονος αθλητής έχασε τη ζωή του σε ατύχημα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Η τραγωδία προκάλεσε νέα πολεμική για την επικινδυνότητα της ταχύτερης πίστας ελκήθρου στον κόσμο.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη του Γεωργιανού αθλητή, ενώ η καναδική και η ολυμπιακή σημαία υψώθηκαν μεσίστιες. Η αποστολή της Γεωργίας φορούσε μαύρα περιβραχιόνια και ο κόσμος την υποδέχτηκε χειροκροτώντας όρθιος κατά την είσοδο των ομάδων στο «BC Place».

Η τελετή ξεκίνησε με έναν αθλητή του snow board να «πετά» μέσα από τους ολυμπιακούς κύκλους, ενώ τέσσερις μεγάλες μορφές του καναδικού αθλητισμού άναψαν τη φλόγα: ο Γουέιν Γκρέτσκι (χόκεϊ), η Νάνσι Γκριν (σκι), η Κατρίνα Ντόαν (παγοδρομία ταχύτητας) και ο Στιβ Νας (μπάσκετ, παίκτης των Φίνιξ Σανς στο ΝΒΑ).

Περισσότεροι από 60.000 θεατές παρακολούθησαν 2.500 αθλητές από 82 κράτη να παρελαύνουν, ενώ στη διοργάνωση θα λάβουν συνολικά μέρος περισσότεροι από 5.500 αθλητές.

Η ελληνική αποστολή μπήκε πρώτη στο στάδιο με τον 45χρονο Θανάση Τσακίρη, ο οποίος συμμετέχει για πέμπτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, να είναι ο σημαιοφόρος συνοδευόμενος από την κόρη του Παναγιώτα, με την οποία θα αγωνιστούν στο Δίαθλο.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Βασίλης Δημητριάδης (Γιγαντ. Τεχνική Κατάβαση), Λευτέρης Φάφαλης (Δρόμος Αντοχής), Μαρία Ντάνου (Δρόμος Αντοχής), Σοφία Ράλλη (Σλάλομ, Γιγαντ. Τεχν. Κατάβαση) και Στέφανος Αλέξιος Τσιμικάλης (Αλπικό Σκι).

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις