«O Σαμαράς υπερέβη τον Καρατζαφέρη στο μεταναστευτικό»

Κριτική Θ. Πάγκαλου και στην Αριστερά
Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010 12:00
UPD:12:42
A- A A+

«Η κοινή γνώμη εγκρίνει τις οδυνηρές συνέπειες από την προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας», δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση φοβάται ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη, ο κ. Πάγκαλος απάντησε: «την κοινωνική έκρηξη την έχουν στο μυαλό τους αυτοί που θέλουν κάποιου είδους επανάσταση. Ξέρετε, οι επαναστάσεις γίνονται για ν' αλλάξει το καθεστώς».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ασκεί ακόμη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, σημειώνοντας ότι στο μεταναστευυτικό «υπερέβη τον Καρατζαφέρη σε ξενοφοβία, ακροδεξιά συνθήματα και φλυαρίες».

Επισημαίνει δε ότι ο κ. Σαμαράς προσέφερε συναίνεση στην οικονομική πολιτική διότι, όπως υποστηρίζει, «θα αποδοκιμαστεί από το σύνολο της κοινωνίας αν κάνει διαφορετικά».

Κατηγορεί ακόμη τα κόμματα της αριστεράς ότι κολακεύουν κοινωνικές ομάδες με φαύλα αιτήματα.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα αντέξει να ματώσει για τη Siemens ο κ. Πάγκαλος, αναφέρει: «όποιος εμπλέκεται αποκόβεται από την παράταξη και δεν μας εκπροσωπεί. Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση υπεράσπισης κανενός. Θα ήθελα να μπορώ, όταν θα με ρωτούν οι πολίτες αν βάλαμε κανέναν φυλακή να τους λέω ναι, βάλαμε τον τάδε και τον τάδε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή