Χρώμα κινεζικής πρωτοχρονιάς στην Αθήνα

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010 13:04
A- A A+

Εκτός των Απόκρεων, χρώμα κινεζικής πρωτοχρονιάς απέκτησε η Αθήνα, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε έξω από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, γιορτή για την κινεζική πρωτοχρονιά του έτους της Τίγρης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα και ο δήμος Αθηναίων.

Σε δηλώσεις του, ο πρεσβευτής της Κίνας στην Αθήνα Luo Linquan τόνισε ότι πριν από 38 χρόνια, οπότε συνήφθησαν οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, η συνεργασία των δύο χωρών εξελίσσεται ομαλά και το 2006 οι δύο χώρες υπέγραψαν στρατηγική εταιρικής σχέσης συνεργασίας, η οποία ήδη αποφέρει καρπούς.

Αθήνα και Πεκίνο, πρόσθεσε, παίζουν σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Ο κινέζος πρεσβευτής σημείωσε επίσης ότι η παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη στην εκδήλωση αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της φιλίας των δύο χωρών, ενώ η εκδήλωση σφραγίζει τη συγχώνευση δύο μεγάλων πολιτισμών.

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι Αθήνα, Πεκίνο και Αίγυπτος αποτελούν τις κοιτίδες του παγκόσμιου πολιτισμού, ενώ η εκδήλωση αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της προγραμματισμένης ένταξης των μεταναστών στην Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε επίσης τη λαμπρή υποδοχή που επιφύλαξε η Κίνα στην ελληνική αντιπροσωπεία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χορευτικά συγκροτήματα από την Κίνα απέδωσαν κινεζικούς χορούς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς