Σούπερ Λίγκα: Πανιώνιος - Ηρακλής 0-0

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010 17:32
A- A A+

O Πανιώνιος είχε την αριθμητική υπεροχή, είχε τις κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν είχε το γκολ. Ετσι ο Ηρακλής που έπαιζε από το 35' με δέκα, πήρε το χρυσό βαθμό μετά το 0-0 στη Νέα Σμύρνη.

Ο ένας τις ευκαιρίες, ο άλλος της φωνές

Με το ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Πανιώνιου με τον Ηρακλή στη Νέα Σμύρνη. Ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν αφήνει κανέναν από τους δύο ευχαριστημένους, καθώς και οι δύο έχουν απόλυτη ανάγκη από βαθμούς.

Ωστόσο έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, σίγουρα ο Ηρακλής έφυγε ικανοποιημένος. Ικανοποιημένος γιατί έπαιζε εκτός έδρας, ικανοποιημένος γιατί αγωνιζόταν από το 35' με παίκτη λιγότερο και ικανοποιημένος γιατί ο αντίπαλός του έχασε κλασικές ευκαιρίες να πετύχει γκολ.

Ο «γηραιός» όμως φεύγει συνάμα και πικραμένος, καθώς του ακυρώθηκε κανονικό γκολ, ενώ δεν δόθηκε κόκκινη κάρτα στον Μπάλαμπαν. Όσον αφορά τους γηπεδούχους, για ένατη αγωνιστική δεν κατάφεραν να κερδίσουν και πλέον το μέλλον μόνο ευοίωνο δεν είναι.

Οι «κυανέρυθροι» απέδειξαν πως έχουν σοβαρό πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων, καθώς ευκαιρίες κάνουν και μάλιστα καλές, αλλά τους λείπει η τελική προσπάθεια (και η τύχη φυσικά). Το σίγουρο είναι πως αν συνεχίσουν έτσι ο κίνδυνος υποβιβασμού θα είναι μεγάλος.

Λίγες φάσεις στο πρώτο μέρος

Ο αγώνας στη Νέα Σμύρνη ήταν πολύ κρίσιμος και για τις δύο ομάδες. Τόσο ο Πανιώνιος, όσο και ο Ηρακλής βρίσκονται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και ήθελαν τη νίκη προκειμένου να ανασάνουν.

Ωστόσο η επιθυμία για κατάκτηση των τριών βαθμών έκανε τους ποδοσφαιριστές και των «κυανέρυθρων» και «κυανόλευκων» να μην αποδίδουν όμορφο ποδόσφαιρο. Η νευρικότητα φάνηκε στο γήπεδο και στα πρώτα 45 λεπτά οι φάσεις που σημειώθηκαν και στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάκτυλα τους ενός χεριού.

Καλύτερο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο μέρος και ειδικά στο ξεκίνημά του οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας πως ήθελαν να πετύχουν όσο πιο νωρίς το γκολ. Οι Εστογιανόφ και Κουμορτζί έκαναν πολύ καλό παιχνίδι και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στους φιλοξενούμενους, που κυρίως στο πρώτο μισάωρο προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να κάνουν κάτι καλό.

Σε μία από αυτές μάλιστα στο 27' ο Γιαννούλης έκανε την σέντρα σουτ και ο Ανδριόλας έδιωξε με δυσκολία. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος όπως αναφέραμε και πριν είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά του έλειπε η τελική προσπάθεια, καθώς παρότι έφτανε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή δεν μπορούσε να τελειώσει κάποια φάση.

Η βλακεία του Γιάκομπ

Εκεί όμως που οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν τον αγώνα, υπήρξε μια ανόητη ενέργεια του Γιάκομπ για να τους αφήσει με δέκα παίκτες. Αρχικά ο Ρουμάνος πήρες στο 30' κίτρινη κάρτα επειδή κράτησε τον Ανδριόλα εμποδίζοντάς τον να εκτελέσει ένα βολέ.

Πέντε λεπτά αργότερα η βλακεία ολοκληρώθηκε με τον Γιάκομπ να μην αφήνει τον Τζαβέλλα να εκτελέσει φάουλ, δεχόμενος την δεύτερη κίτρινη-κόκκινη κάρτα.

Ήταν μάλιστα τέτοια η ανοησία του Ρουμάνου που λες και το έκανε επίτηδες, καθώς δεν μπήκε καν στο κόπο να πάει στον διαιτητή να διαμαρτυρηθεί, φεύγοντας χωρίς να δει την κάρτα προς τα αποδυτήρια, αφού πρώτα ξέσπασε στο σημαιάκι του κόρνερ.

Του ακυρώθηκε γκολ

Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο στο τελευταίο λεπτό υπήρξε μια φάση η οποία ξεσήκωσε δίκαια θύελλα διαμαρτυριών για τους φιλοξενούμενους.

Συγκεκριμένα ο Κονέ έκανε τη σέντρα η μπάλα πήγε στον Επστάιν ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα, με τον Σιδηρόπουλο να υποδεικνύει φάουλ του Όμο στον Πίτου Γκαρσία και να μην δίνει πλεονέκτημα.

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι οι παίκτες του Πανιώνιου είχαν σταματήσει, ωστόσο ο Επστάιν ήταν μόνος στο ύψος του πέναλτι και θα έπρεπε να δοθεί πλεονέκτημα κάτι που δυστυχώς για τους «κυανόλευκους» δεν έγινε.

Φουλ επίθεση οι γηπεδούχοι

Παίζοντας στο γήπεδό τους και αγωνιζόμενοι με έναν παίκτη περισσότερο, οι γηπεδούχοι μπήκαν με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς στην επανάληψη, κλείνοντας τους αντιπάλους τους στα καρέ τους. Ειδικά στα πρώτα λεπτά υπήρξε πραγματικό σφυροκόπημα χωρίς ωστόσο οι «κυανέρυθροι» να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Δοκάρι και μοναδική ευκαιρία

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου έχασαν την πρώτη τους σημαντική ευκαιρία στο 51' με τον Κούκετς να πιάνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ριέρα στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Στο επόμενο λεπτό όλοι στη Νέα Σμύρνη πανηγύρισαν γκολ, όταν σε προβολή του Μανιάτη η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, ωστόσο αυτή δεν τους έκανε το χατίρι, καθώς χτύπησε στο δοκάρι και... ακροβατώντας πάνω στην γραμμή κατέληξε άουτ.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και ο Σιόβας στο 55' έχασε μοναδική ευκαιρία καθώς μόνος ξεμαρκάριστος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα λίγο άουτ. Στο διάστημα αυτό ο Ηρακλής είχε κλειστεί πίσω και προσπαθούσε να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 58' ο Μάρα αρχικά εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σιόβα, ωστόσο το πλασέ του ήταν αδύνατο και ο Φερνάντες μπλόκαρε άνετα.

Δεν έδωσε κόκκινη στον Μπάλαμπαν

Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για ακόμα μία φορά, έχοντας και πάλι δίκιο. Συγκεκριμένα ο Μπάλαμπαν χτύπησε με αγκωνιά τον Επστάιν και ο διαιτητής όχι μόνο δεν έδωσε κόκκινη στον παίκτη του Πανιωνίου, αλλά έδειξε κίτρινη στον Σαρακατσάνο που έσπευσε να διαμαρτυρηθεί.

Και μπορεί σύμφωνα με τον κανονισμό ο ποδοσφαιριστής του «γηραιού» να έπρεπε να πάρει σωστά κίτρινη, ωστόσο σίγουρα θα έπρεπε να δει την κόκκινη και ο Μπάλαμπαν.

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Γιόνσον (76' Μπουβάλ), Λάτκα, Ομο (46' Κούκετς), Τζαβέλλας, Σιόβας, Κουμορτζί, Μανιάτης, Εστογιανόφ (39' Γουνδουλάκης), Μπάλαμπαν, Ριέρα

Ηρακλής (Γιόσεφ Μπουμπένκο): Φερνάντες, Μάρτος, Σαρακατσάνος, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία (90' Κομπαγιάσι), Ηλιάδης, Κονέ (81' Καρλίνιος), Μάρα (60' Παπαστεριανός), Επστάιν, Ιακομπ.

www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις