Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 1-3

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010 21:00
UPD:21:05
A- A A+

Σε τέτοιο δώρο δεν λες όχι. Ούτε ο Ολυμπιακός είπε όχι στο δώρο του Παναθηναϊκού. «Καθάρισε» το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη (3-1) και πλέον βλέπει τη συνέχεια από το -3 αλλά με «αέρα πρωταθλητή».

Και τώρα όλα γίνονται, λένε στο λιμάνι! Ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύτιμο και δίκαιο και αρκετά εύκολο... διπλό στην Τρίπολη από τον Αστέρα μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση στο Α' μέρος και κυρίως... συντηρητικό παιχνίδι στην επανάληψη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επεβλήθησαν με σκορ 3-1 χάρη σε δύο γκολ του Λούα Λούα και ένα Στολτίδη και μείωσαν τη διαφορά με τον πρωτοπόρο της Σούπερ Λίγκας, Παναθηναϊκό στους τρεις βαθμούς, μένοντας για τα καλά ζωντανοί στο κυνήγι του φετινού τίτλου. Για λογαριασμό του Αστέρα σκόρερ ο Έντερ.

Δύο γκολ με το... καλημέρα

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγάλο πάθος μες στο γήπεδο. Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς άσκησαν από πολύ νωρίς πίεση στον Αστέρα και μόλις στο 4' βρήκαν δίχτυα. Ο Λούα Λούα μετά από μία... κούρσα ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σούτ έκανε το 0-1. Στη συγκεκριμένη φάση πάντως αδράνησαν οι Λαζαρίδης, Μπαρτολίνι και ο Κογκολέζος μετά από βαθιά μπαλιά που δέχθηκε δεν τους... συγχώρεσε.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με ανεβασμένη ψυχολογία έβαλαν ακόμη ένα γκολ στο 8'! Ο Στολτίδης εξαπέλυσε ένα... βολέ έξω από την μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Πάντως η φάση αυτή είναι αμφισβητούμενη, καθώς υπάρχει υποψία οφσάιντ για τον Στολτίδη.

Προσπάθησε να βγει μπροστά ο Αστέρας

Στη συνέχεια ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε ν' αντιδράσει βγαίνοντας μπροστά και πιέζοντας ψηλά. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν σε ιδιαίτερα καλή μέρα και δεν επέτρεψε στους Αρκάδες να τον απειλήσουν σοβαρά.

Στο 18' οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νικοπολίδη πάνω στον Έντερ. Επρόκειτο πάντως για μία δύσκολη φάση.

Μείωση με Έντερ

Στο 33' η πίεση του Αστέρα απέδωσε καρπούς με την μείωση του σκορ. Ο Τσέζαρεκ πάσαρε ωραία στον Έντερ, που με ένα όμορφο σούτ έκανε το 1-2.

Νέο... χτύπημα από Λούα Λούα

Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πει την... τελευταία του λέξη. Στο 40ό λεπτό ο Λούα Λούα με ένα πανέμορφο μακρινό πλασέ σκόραρε για δεύτερη φορά στον αγώνα, κάνοντας το 1-3. Γενικά στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς καλύτεροι του Αστέρα και πήραν απόλυτα δίκαια το προβάδισμα στο ματς, γέρνοντας μ' αυτόν τον τρόπο την πλάστιγγα υπέρ τους.

Τι έγινε στην επανάληψη

Στο Β' μέρος ο Αστέρας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο όντας αποφασισμένος να παλέψει ακόμη πιο σκληρά. Ωστόσο αυτό δεν του βγήκε μες στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλά στημένος και δεν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο και σ' αυτό συνέβαλλε και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, λόγω της βροχής. Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν ν' απειλήσουν κυρίως με μακρινά σούτ, δίχως να τα καταφέρουν.

Από την άλλη ούτε ο Ολυμπιακός έβγαλε κάποια κλασική φάση για γκολ. Μοιραία το σκορ έμεινε στο 3-1 μέχρι τέλους...

Συνθέσεις ομάδων

Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος (72' Ρίος), Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι (46' Ουντότζι), Φυτανίδης, Καρντόζο, Καρέρα, Έντερ (80' Καούνος), Βίλτσες, Τσέζαρεκ.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Αβ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Λεντέσμα, Μαρέσκα (84' Γκαλίτσιος), Λούα Λούα, Ντάτολο (80' Λεονάρντο), Ντάρμπισαϊρ (59' Μήτρογλου).

Πηγή: www.gazzetta.ht

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις