Συλλυπητήρια Π. Γερουλάνου για το θάνατο του Δημήτρη Κωνστάντιου

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 12:18
UPD:12:22
A- A A+

«Σύσσωμο, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, πενθεί για την απώλεια του Δημήτρη Κωνστάντιου», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

«Εξέχον στέλεχος της Υπηρεσίας με πλούσιο επιστημονικό έργο, ο Δημήτρης Κωστάντιος, υπηρέτησε την επιστήμη και τον Πολιτισμό με άσβεστο πάθος και απαράμιλλο ήθος. Αφοσιώθηκε απόλυτα στο Βυζάντιο, εργάστηκε άοκνα για την ανάδειξή του, δείχνοντας σε όλους μας ότι πρέπει να επιστρέψει στις καρδιές και στον πολιτισμό μας», σημείωσε ο υπουργός.

Πίσω του αφήνει ένα μεγάλο κενό στην αρχαιολογική κοινότητα, στην Υπηρεσία, στο Βυζαντινό Μουσείο και πάνω από όλα στις καρδιές των συναδέλφων, των μαθητών και των φίλων του. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», κατέληξε ο κ. Γερουλάνος.

Παράλληλα, η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Δημήτρη Κωνστάντιου:

«Η τελευταία φορά που μίλησα με τον Δημήτρη ήταν λίγες ημέρες πριν, όταν μου ζήτησε να του επιβεβαιώσω ότι τα εγκαίνια της συλλογής του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου θα γίνουν στις 10 Μαρτίου, όπως είχαμε συνεννοηθεί. Ο τόνος της φωνής του απέδιδε την έννοια του, την αγωνία, τη φροντίδα, την αγάπη του για ένα έργο ζωής που ήταν πλέον έτοιμο να παραδοθεί στο σύνολό του.

Ο Δημήτρης δεν είναι πια μαζί μας. Είναι όμως όλα όσα ο ίδιος με προσπάθεια, μεράκι, αισιοδοξία, πίστη, αφοσίωση, εντιμότητα, γνώση και εμπειρία δημιούργησε και αφήνει παρακαταθήκη.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η αρχαιολογική οικογένεια, η επιστημονική κοινότητα, πενθούν σήμερα την αδόκητη απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου. Το κενό είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Ο Δημήτρης Κωνστάντιος υπήρξε ο αγαπημένος συνάδελφος και φίλος, το ικανό και διακεκριμένο στέλεχος της Υπηρεσίας, ο έμπειρος αρχαιολόγος με τις αυξημένες διοικητικές ικανότητες και τις υψηλές επιστημονικές επιδόσεις, ο άνθρωπος που με θάρρος, εντιμότητα, δικαιοσύνη και ευθυκρισία υπερασπιζόταν της ιδέες και τα πιστεύω του.

Στην οικογένεια του, που τόσο τον στήριξε στον δύσκολο αγώνα του, κουράγιο και δύναμη».

Προτεινόμενα για εσάς