Γ. Παπανδρέου: Ζητάμε πολιτική και όχι οικονομική στήριξη

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 17:09
UPD:19:02
A- A A+

«Η Ελλάδα αναζητά πολιτική και όχι οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα, διότι μπορεί να λύσει τα προβλήματά της μόνη της», δήλωσε σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια ούτε από τη διεθνή κοινότητα ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα προτίθεται και μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματά της», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα.

«Αυτό που θέλουμε να δούμε και ήδη βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό, είναι η πολιτική στήριξη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ξεκάθαρη προσήλωσή τους στην ευρωπαϊκή ενότητα», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ακόμη ότι «η Ελλάδα βρέθηκε στο κέντρο της προσοχής τις τελευταίες εβδομάδες αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε πρόκειται για πολύ πιο ευρύ πρόβλημα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Πορτογαλία, η Ισπανία και ολόκληρη η ευρωπαϊκή οικονομία».

Αναφερόμενος στις χρηματαγορές, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «παρόμοιες δυνάμεις προκάλεσαν την παγκόσμια οικονομική κρίση πριν από ένα χρόνο και εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να συντονίσουμε την απάντησή μας σε αυτό. Οι συζητήσεις που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα αντανακλούν ακριβώς αυτή την αρχή».

Σε ό,τι αφορά δε τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη σημείωσε ότι τα έργα κατασκευής του μπορούν να ξεκινήσουν μέσα σε έξι μήνες.

«Το θεσμικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών για τις επιδράσεις στο περιβάλλον και η συμφωνία για το τράνζιτ μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες και οι κατασκευαστικές εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως μετά από αυτό», δήλωσε.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή