Ένας νεκρός από το μακελειό στο Βύρωνα

Τραυματίες δύο αστυνομικοί
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 17:56
UPD:23:05

A- A A+

Κατέληξε τελικά ο 25χρονος πολίτης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη δύο ληστών στην περιοχή του Βύρωνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τους δύο άνδρες, οι οποίοι τη Δευτέρα το βράδυ αφόπλισαν δύο αστυνομικούς του Α.Τ. Αμαρουσίου, έξω από την τοπική εφορία στη Λ. Κηφισίας 32, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν παίροντας μαζί τους τα όπλα και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των αστυνομικών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τις υποθέσεις πολλών ένοπλων ληστειών σε τράπεζες τις οποίες είχαν διαπράξει τα μέλη της συμμορίας με τα καλάσνικοφ και τις βαριοπούλες, είχαν φτάσει εδώ και δύο μέρες στην περιοχή μετά από πληροφορίες ότι οι κακοποιοί κρύβονταν εκεί.

Μάλιστα, είχαν εντοπίσει το κρησφύγετό τους στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και το παρακολουθούσαν.

Μετά τη χθεσινή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είχαν βάσιμες υπόνοιες ότι επρόκειτο για τα ίδια άτομα που αναζητούσαν για τις ληστείες.

Σήμερα το απόγευμα οι δύο κακοποιοί έφθασαν στο κρησφύγετό τους στην οδό Ζωοδόχου Πηγής με ένα κλεμμένο κόκκινο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει και για τη διαφυγή τους μετά από τουλάχιστον δύο ένοπλες ληστείες σε τράπεζες που είχαν διαπράξει τον τελευταίο καιρό.

Οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να παραδοθούν, αλλά εκείνοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους. Οι αστυνομικοί αντεπέδωσαν τους πυροβολισμούς.

Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε ο ένας από τους κακοποιούς και συνελήφθη. Ο δεύτερος κατέφυγε σε παρακείμενο αρτοποιείο πετώντας εναντίον των αστυνομικών συνολικά πέντε χειροβομβίδες από τις οποίες εξερράγησαν οι δύο, τραυματίζοντας ελαφρά δύο αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί καλύφθηκαν σε πυλωτή πολυκατοικίας ανταποδίδοντας τους πυροβολισμούς του κακοποιού. Την ώρα εκείνη εμφανίστηκε στην πυλωτή, όπως αναφέρθηκε από τους αστυνομικούς, ο 25χρονος πολίτης με αποτέλεσμα να δεχθεί μία σφαίρα και να τραυματισθεί θανάσιμα.

Λίγο αργότερα ο Αλβανός παραδόθηκε και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.

Στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε το πιστόλι του ενός από τους αστυνομικούς που αφόπλισαν χθες στο Μαρούσι. Επίσης, σε μικρή απόσταση από το κρησφύγετο βρέθηκε το ΙΧ αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν μετά την επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Σε δεύτερο κρησφύγετο που διατηρούσαν στην οδό Φλέμινγκ στον Βύρωνα βρέθηκαν 30 χειροβομβίδες, τέσσερα καλάσνικοφ, ποσότητα εκρηκτικής ύλης TNΤ, μία κοντόκανη καραμπίνα και μία βαριοπούλα.

Οπως γνωστοποιήθηκε, και οι δύο κακοποιοί είναι δραπέτες των φυλακών Λάρισας, όπου εξέτιαν ποινές φυλάκισης για ληστείες και είχαν πάρει πενθήμερη άδεια ο ένας και οχταήμερη ο άλλος, πριν από λίγους μήνες, αλλά δεν επέστρεψαν και άρχισαν ξανά τις ληστείες.

Πρόκειται για τους δύο ληστές που πριν από ένα μήνα στην Κόρινθο «γάζωσαν» με καλάσνικοφ περιπολικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης μετά από ληστεία σε τράπεζα, με αποτέλεσμα το αστυνομικό όχημα να τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ οι δυο αστυνομικοί που επέβαιναν πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή.

Ερωτηθείς αν θεωρεί επιτυχημένη την επιχείρηση της Αστυνομίας τη στιγμή που υπάρχει ένας νεκρός και τρεις τραυματίες, ο διευθυντής της Ασφάλειας ταξιάρχος Γιάννης Δικόπουλος δήλωσε ότι είναι πολύ επιτυχημένη, αφού συνελήφθησαν οι δύο αδίσταχτοι και επικίνδυνοι κακοποιοί.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα για το συμβάν

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο ενός ανθρώπου στην πόλη μας κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύλληψη επικίνδυνων κακοποιών. Συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια του θύματος, στην οποία εκφράζουμε από βάθους καρδιάς τα συλλυπητήριά μας, καθώς και στις οικογένειες των τραυματισμένων αστυνομικών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

«Παράλληλα, περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές την ολοκλήρωση της έρευνάς τους και την πλήρη ενημέρωσή μας για τις συνθήκες θανάτου ενός νέου ανθρώπου. Επίσης, ζητούμε άμεσα την επικαιροποίηση του οργανογράμματος του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής μας, την ουσιαστική αναπροσαρμογή των επιχειρησιακών του σχεδίων με βάση την έξαρση της εγκληματικότητας στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες και τέλος την ενίσχυσή του σε εκπαιδευμένο προσωπικό και εξοπλισμό», πρόσθεσε.

ΝΔ

Την oδύνη της για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου στο αιματηρό περιστατικό στο Βύρωνα εξέφρασε η ΝΔ, καλώντας παράλληλα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εγκαταλείψει «την τακτική της καυχησιολογίας».

Ειδικότερα ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Νικόλαος Δένδιας, δήλωσε σχετικά:

«Καταρχάς εκφράζουμε την οδύνη μας για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου και την ευχή να διαφύγουν τον κίνδυνο οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν στο αιματηρό περιστατικό στον Βύρωνα, στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν τα αγαθά της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών.

Από εκεί και πέρα, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε αυτό που μόλις το πρωί τονίσαμε, με αφορμή το περιστατικό στο Μαρούσι: ότι, δηλαδή, το μοντέλο αστυνόμευσης έχει παύσει να υπηρετεί την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.

Είναι ώρα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εγκαταλείψει την τακτική της καυχησιολογίας και να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση και την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και να προστατευθεί το αγαθό της ζωής των πολιτών και της δημόσιας ασφάλειας».

ΛΑΟΣ

«Από τα δύο τραγικά περιστατικά της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες το βράδυ και σήμερα στο Βύρωνα, προκύπτουν δύο πράγματα. Πρώτον, ο ευνουχισμός της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει επιβάλλει ο κ. Χρυσοχοΐδης και δεύτερον, η ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών».

Τα παραπάνω δήλωσε ο ΛΑΟΣ για το τραγικό περιστατικό στο Βύρωνα, προσθέτοντας: «κατά τα άλλα αποδεικνύεται η ανακρίβεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που χαρακτήριζε μέχρι χθες στη Βουλή, τους λαθρομετανάστες ως "φτωχούς κακομοίρηδες". Ας πάψουν επιτέλους να τους προστατεύουν».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή