Στα 14 δισ. δολ. εκτιμάται το κόστος ανοικοδόμησης της Αϊτής

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 19:03
REUTERS

A- A A+

Στα 14 δισ. δολάρια εκτιμάται το κόστος ανοικοδόμησης της Αϊτής μετά από το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξη (IADB), η οποία εδρεύει στην Ουάσιγκτον.

«Το κόστος που προκύπτει για την ανοικοδόμηση σπιτιών, σχολείων, δρόμων και άλλων έργων υποδομής στην Αϊτή θα μπορούσε να φτάσει τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια» ανέφερε σε μελέτη της η IADB.

Σύμφωνα με το κείμενο της Διαμερικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης, η ζημιά που προκλήθηκε από το σεισμό υπολογίζεται μεταξύ 8 και 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πρόκειται για τη χειρότερη φυσική καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών.

Την ίδια ώρα, η φιλαρμονική ορχήστρα του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση του Βρετανού Σάιμον Ρατλ ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα δώσει ένα κονσέρτο για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Αϊτής, το οποίο θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της.

«Θα δώσουμε το κονσέρτο στις 20 Φεβρουαρίου προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα για την καταστροφή στην Αϊτή» δήλωσε ο σερ Σάιμον Ρατλ, καλώντας όλους τους λάτρεις της κλασικής μουσικής να απολαύσουν τη συναυλία, δίνοντας 9,90 ευρώ.

Όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τη φιλανθρωπική συναυλία θα δοθούν στη UNICEF, στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή