Ανοικτό άφησε ο Πρωθυπουργός το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία σε συζήτηση που είχε αργά σήμερα το απόγευμα στη Μόσχα με τα μέλη της ελληνικής δημοσιογραφικής αποστολής.
Ερωτηθείς εάν τέθηκε θέμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας από τη Ρωσία, απάντησε αρνητικά.
Σχετικά εξάλλου με τη συζήτηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, με αφορμή τηλεγραφήματα ξένων πρακτορείων, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι με τον Ρώσο πρόεδρο είχαν μια μεγάλη συζήτηση για την οικονομική κρίση στη διάρκεια της οποίας ανέφερε στον κ. Μεντβέντεφ ότι η Ελλάδα έχει ως πρώτη επιλογή την Ευρωζώνη. Αν δεν ανήκε στη ζώνη του ευρώ, ενδεχομένως να εξέταζε άλλες λύσεις. Και ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι πρέπει να αξιολογήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
Αναφορικά με το θέμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το θέμα αυτό το συζήτησε σε όλες τις συναντήσεις που είχε στη Ρωσία βρίσκοντας θετική ανταπόκριση. Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν του δόθηκε η εντύπωση υποχώρησης του ρωσικού ενδιαφέροντος ύστερα από το αποτέλεσμα των ουκρανικών εκλογών. Αντίθετα, όπως είπε αυτό που κατάλαβε ήταν ότι το θέμα παραμένει σημαντικό για τη Ρωσία. Σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου Σάουθ Στρίμ είπε ότι η Ελλάδα είναι ήδη έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία με τη Ρωσία. Επίσης ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης της σύμβασης για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
Εξάλλου ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης όταν ρωτήθηκε αν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Ελλάδα για το θέμα της "Goldman Sachs" σχετικά με το "μαγείρεμα" οικονομικών στοιχείων το 2001 απάντησε κατηγορηματικά όχι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ