Μ. Χρυσοχοΐδης: «Οδυνηρό γεγονός» ο θάνατος του 25χρονου

ΝΔ: Οι αλλαγές που απαιτούνται, απέχουν πολύ από τις «ασπιρίνες» του Χρυσοχοΐδη
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 13:23
UPD:18:38
A- A A+

«Δόθηκε μία κρίσιμη μάχη, με βαρύ ωστόσο τίμημα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στο Βύρωνα κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας 25χρονος πολίτης.

Αναφερόμενος στο χαμό του 25χρονου πατέρα, ο υπουργός δήλωσε πως είναι «ένα οδυνηρό γεγονός για μας, που μας προβληματίζει όλους». «Υπάρχει θρήνος γιατί χάθηκε ένας νέος άνθρωπος, από την άλλη πλευρά έχουν συλληφθεί ίσως οι πιο επικίνδυνοι κακοποιοί που έχουν καταγραφεί στο ιστορικό της εγκληματικότητας της χώρας μας», πρόσθεσε.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Στο Βύρωνα δόθηκε μία κρίσιμη μάχη, δυστυχώς με βαρύ τίμημα

Μ. Χρυσοχοΐδης: Στο Βύρωνα δόθηκε μία κρίσιμη μάχη, δυστυχώς με βαρύ τίμημα

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χρυσοχοΐδης, για την υπόθεση διεξάγεται προανάκριση από τη δικαιοσύνη, η οποία -όπως είπε- και θα κρίνει ποιοι και αν έχουν ευθύνες.

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του 25χρονου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το μήνυμα του κ. Παπούλια έχει ως εξής: «Εκφράζω τη βαθειά μου θλίψη για τον άδικο χαμό ενός αθώου συμπολίτη μας. Στην οικογένεια του Nikollas Todi και στους δικούς του ανθρώπους μεταφέρω την αμέριστη συμπαράστασή μου και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε νέα μέτρα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και της αποτελεσματικότητας της αστυνομίας, μεταξύ των οποίων η έναρξη περιπολιών 2.000 αστυνομικών με μηχανές σε όλο το Λεκανοπέδιο και η αλλαγή του νόμου περί οπλοφορίας.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος, Λευτέρης Οικονόμου, αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό, υποστήριξε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αιφνιδιάστηκαν. «Πήγαν μόνο για να ερευνήσουν εάν υπάρχει κρησφύγετο, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση εξελίχθηκε αυτόματα και ραγδαία και δεν μπορούσαν να αναμένουν άλλες αστυνομικές δυνάμεις», ισχυρίστηκε και σημείωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ δεν μπορούν να κάνουν επέμβαση σε ανοιχτό χώρο υπό φόβο ύπαρξης θυμάτων.

Στο κρησφύγετο των Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι ήταν δραπέτες των φυλακών Λάρισας, βρέθηκαν 30 χειροβομβίδες, καλάζνικοφ, πιστόλια, σφαίρες, αλλά και πολύ μεγάλη ποσότητα της ισχυρότατης εκρηκτικής ύλης tnt.

ΝΔ: Αποσπασματικά μέτρα υπό το κράτος της συγκυρίας

Αποσπασματικά και ανεπαρκή χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Δένδιας.

Ν. Δένδιας: Ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοινώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης

Ν. Δένδιας: Ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοινώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης

«Επιτέλους, μετά από σχεδόν πέντε μήνες καυχησιολογίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μείζον ζήτημα δημόσιας ασφάλειας στη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Τα μέτρα, όμως, που εξαγγέλλει είναι αποσπασματικά, ανακοινώνονται υπό το κράτος της συγκυρίας και είναι εντελώς ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν το διογκούμενο πρόβλημα της εγκληματικότητας. Οι αλλαγές που πραγματικά απαιτούνται, απέχουν πολύ από τις “ασπιρίνες” που προτείνει ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης».

Δύο μισθοί σε κάθε τραυματία αστυνομικό από το ΛΑ.Ο.Σ.

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήρθε η ώρα να επιβεβαιώσει την ονομασία του. Τους τέσσερις τελευταίους μήνες που υφίσταται, η εγκληματικότητα είναι μεγαλύτερη και βαναυσότερη από κάθε άλλη φορά», παρατήρησε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Αϊβαλιώτης, με απόφαση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρη, σε κάθε αστυνομικό που τραυματίζεται κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του, θα του χορηγείται οικονομική βοήθεια ίση με δύο μισθούς, αρχής γενομένης από τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή