Υπόθεση Siemens: «Ο Ν. Ζαγοριανός εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες»

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 18:05
UPD:18:09
A- A A+

Νέα πυρά κατά του τέταρτου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού εκτόξευσε ο συνήγορος του Γιώργου Σκαρπέλη ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μαντζουράνης, συνήγορος του Γιώργου Σκαρπέλη, διευθυντικού στελέχους του ΟΤΕ και κατηγορούμενου για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, ο τέταρτος ειδικός ανακριτής «λειτούργησε περισσότερο ως πολιτικό φερέφωνο και λιγότερο ως ανεξάρτητος δικαστής, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες και μη κρίνοντας με τη συνείδησή του»

Ταυτόχρονα επιτέθηκε και κατά του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργίου Σανιδά σημειώνοντας ότι χειραγώγησε τη συγκάλυψη της υπόθεσης, με προφανώς ευνοηθέντες πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και το πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Αύριο θα εξεταστεί η πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ευγενία Βελώνη, προκειμένου να διακριβωθεί το σύνολο της ζημίας που υπέστη το Δημόσιο από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν με τη γερμανική εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή