Κύπελλο: Στους «4» και η Καβάλα

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 18:42
UPD:18:56
A- A A+

Έχανε μέχρι το 84', όμως η Καβάλα ανέτρεψε την κατάσταση στην παράταση κερδίζοντας με 2-1 τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη και πλέον θα αντιμετωπίσει τον ¶ρη με φόντο ένα εισιτήριο για τον τελικό του Kυπέλλου.

Το παιχνίδι θύμισε κάτι από αυτό του πρωταθλήματος, όταν και ο Πανιώνιος προηγήθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου αλλά με την Καβάλα να ανατρέπει την κατάσταση και να φεύγει πάλι με χαμόγελα από τη Νέα Σμύρνη.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στα τελευταία λεπτά, αλλά αυτή τη φορά ανέτρεψαν την κατάσταση στην παράταση, με τον Ονουάτσι να είναι ο άνθρωπος του αγώνα καθώς πέτυχε το 2-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα είχε κερδίσει την αποβολή του Λάτκα. Αξίζει να σημειωθεί πως με τον αποκλεισμό του, ο Πανιώνιος έσπασε και μια καλή παράδοση που τον ήθελε σε τελικό Κυπέλλου κάθε δεκαετία.

Κυρίαρχος ο Πανιώνιος

Αρκετά αγχωμένες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες, κάτι που φάνηκε στο πρώτο τέταρτο όπου τα λάθη ήταν συνεχόμενα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία καλή ενέργεια. Σταδιακά, ο Πανιώνιος άρχισε να παίρνει την πρωτοβουλία του αγώνα και στο 16' κατάφερε να φτιάξει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τζαβέλλας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μανιάτης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, μετά από γέμισμα του Τζαβέλλα ο Μπάλαμπαν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν κοντρόλαρε σωστά και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για τους Νεοσμυρνιώνες να απειλήσουν άμεσα τον Ιτάντζ. Ένα σουτ του Σκούφαλη στο 23' βρήκε σε ετοιμότητα τον Γάλλο τερματοφύλακα και ένα λεπτό αργότερα ο Ντε Μος αποφάσισε να αλλάξει κάποια πράγματα στην ομάδα του, καθώς έβλεπε τον Πανιώνιο να κυριαρχεί πλήρως και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα γκολ.

Ο τεχνικός της Καβάλας πέρασε τον Σιόντη στην θέση του Παβίσεβιτς στο δεξί άκρο της άμυνας, μία αλλαγή που δεν είχε άμεσα αποτελέσματα καθώς οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο. Στο 32', μάλιστα, ένα απευθείας φάουλ του Μπάλαμπαν ανάγκασε τον Ιτάνζ σε μία νέα, δύσκολη απόκρουση. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα του Παράσχου έριξε κάπως την απόδοση της, συνεχίζοντας ωστόσο να έχει τον έλεγχο του αγώνα και μην επιτρέποντας στην Καβάλα να απειλήσει.

«Χρυσή αλλαγή»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τον Πανιώνιο, με τον Κούκετς να παίρνει την θέση του Σκούφαλη. Η δικαίωση για τον Γιώργο Παράσχο ήρθε μόλις ένα λεπτό αργότερα, όταν ο νεοεισελθών άσος των γηπεδούχων μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, απέφυγε έναν αντίπαλο,γύρισε προς τον Ριέρα και ο Ισπανός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Ο Ντε Μος δεν έχασε χρόνο και έβαλε τον Σόσιν στην θέση του Ντικρόκ, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2, όμως η Καβάλα δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Ανδριόλα, πλην μιας φάσης στο 62', όταν ο Ονουάτσι έβγαλε την σέντρα για τον Σόσιν αλλά η κεφαλιά του τελευταίου δεν ανησύχησε τον Ανδριόλα. Από την άλλη, ο Πανιώνιος έχοντας πάρει το προβάδισμα, απέφυγε τα ρίσκα, πρόσεξε κυρίως να ελέγξει το ρυθμό και να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Στο 70', είχε την καλύτερη του στιγμή στο δεύτερο μέρος, όταν ο πολύ δραστήριος Κούκετς έβγαλε την σέντρα, αλλά η προβολή του Μπάλαμπαν έφυγε άουτ.

Τιμωρία

Λίγο νωρίτερα, ο Ντε Μος έπαιξε και το τελευταίο του χαρτί, βάζοντας τον Ορούμα αντί του Σμολάρεκ προκειμένου να πιέσει την άμυνα του Πανιωνίου. Η Καβάλα ανέβασε ελαφρώς την απόδοση της, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν την ισορροπία στο παιχνίδι και μάλιστα στο 83 είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπάλαμπαν να τελειώσουν την υπόθεση-πρόκριση, με τον Κροάτη να στέλνει από κοντά την μπάλα άουτ. Και επειδή η μπάλα τιμωρεί, ο Πανιώνιος πλήρωσε αυτή την χαμένη φάση στο επόμενο λεπτό! Ο Ντομπρασίνοβιτς πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, προχώρησε και έπιασε το μακρινό σουτ κάνοντας το 1-1!

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να μην πάει το παιχνίδι στην παράταση και λίγο έλειψε να το καταφέρουν, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μανιάτης έπιασε το μακρινό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ιτάνζ!

Αποβολή και γκολ

Η παράταση άρχισε με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες για τον Πανιώνιο. Πρώτα στο 94,' ο Λάτκα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη μετά από φράγμα που έκανε πάνω στον Ονουάτσι και ενώ ο επιθετικός της Καβάλας έβγαινε σε γρήγορη αντεπίθεση. Και δύο λεπτά αργότερα, ο Ονουάτσι ολοκλήρωσε το... έργο του, όταν μπήκε σφήνα στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι από τον Ανδριόλα και με πλασέ έκανε το 2-1 φέρνοντας τους φιλοξενούμενους μια ανάσα από τα ημιτελικά!

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να απαντήσει, αύξησε την πίεση του, όμως το αριθμητικό μειονέκτημα ήταν ανασταλτικός παράγοντας για τους γηπεδούχους. Εντούτοις, είχαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 115', όταν ο Κουμορτζί με ωραία προσπάθεια βρήκε τον Μπάλαμπαν, ο Κροάτης έκανε το σουτ αλλά ο Ιτάνζ ήταν και πάλι σε καλή θέση και αποσόβησε τον κίνδυνο. Λίγο αργότερα, η Καβάλα έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Ονουάτσι για να «κλειδώσει» τη νίκη και την πρόκριση, κάτι που τελικά δεν της κόστισε παρά την καλή φάση που είχε ο Γουνδουλάκης στο 120' όταν και πάλι ο Ιτάνζ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Έλληνα μεσοεπιθετικού. Το 2-1 παρέμεινε, η Καβάλα πήρε μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου και θα αντιμετωπίσει τον ¶ρη.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Ανδριόλας, Μανιάτης, Τζαβέλλας, Λάτκα, Όμο, Γιόνσον (106' Μπουβάλ), Κοντοές, Κουμορτζί, Σκούφαλης (46' Κούκετς), Ριέρα (72' Γουνδουλάκης), Μπάλαμπαν.

Καβάλα: Ιτάνζ, Παβίσεβιτς (24' Σιόντης), Ντουγκλάο, Μουρ, Οικονόμου, Ονουάτσι, Ντικρόκ (48' Σόσιν), Ντιέ, Ντομπρασίνοβιτς, Σμολάρεκ (67' Ορούμα), Ρινκόν.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις