Βουλγαρία: Η αμερικανική αντιπυραυλική άμυνα δεν στρέφεται κατά της Ρωσίας

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 19:03
A- A A+

Η αμερικανική αντιπυραυλική άμυνα δεν «στρέφεται κατά των απειλών που προέρχονται από τη Ρωσία» δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ.

«Απεναντίας, η απειλή εκείνη που υπάρχει για εμάς, υφίσταται εξίσου και για τους φίλους Ρώσους. Οφείλουμε να βρούμε έναν τρόπο για να προστατευθούμε από κοινού για να σταματήσουμε την επέκταση των επικίνδυνων τεχνολογιών για όλους εμάς», τόνισε ο Μλαντένοφ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο b TV.

Σερ ό,τι αφορά την «έκπληξη» της Ρωσίας για τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στην αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, τόνισε: «δεν θα μπορούσα να σχολιάσω την λέξη 'έκπληξη'. Διότι υπάρχει ένας διάλογος ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία για να δούμε πως οι δύο πλευρές δύνανται να προστατευθούν από τις νέες πιθανές απειλές».

Αποκάλυψε δε πως η Βουλγαρία συμμετάσχει μόνον στις «συνομιλίες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ για τη συνολική σύλληψη της μορφής της αντιπυραυλικής ασπίδας», προσθέτοντας πως «ουδέποτε υπήρξαν συνομιλίες για την εγκατάσταση πυραύλων στη Βουλγαρία».

«Το βασικό για τη Βουλγαρία είναι, όποτε ολοκληρωθεί, αυτό το σύστημα να καλύπτει την βουλγαρική επικράτεια», πρόσθεσε ο Μλαντένοφ.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή