Τη μεσολάβηση της ΕΕ για την κρίση μεταξύ Γεωργίας - Ρωσίας ζητά ο Σαακασβίλι

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 22:12
A- A A+

Να μεσολαβήσουν προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο της σύγκρουσης ανάμεσα στη Γεωργία και τη Ρωσία κάλεσε σήμερα από το Λονδίνο τους Ευρωπαίους ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, εκτιμώντας ότι είναι πιθανή μία επανάληψη των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο χωρών.

«Η συνεχιζόμενη παρουσία της Ρωσίας στην Αμπχαζία και τη Νοτια Οσετία στις αποσχισθείσες δημοκρατίες από τη Γεωργία, συμμετέχει στη διαμόρφωση του. Αυτά τα εδάφη προσαρτήθηκαν de facto από τη Ρωσία» δήλωσε ο πρόεδρος της Γεωργίας στο Chatham House.

«Αλλά πρέπει κάποιος να εμπλακεί και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Η Ευρώπη πρέπει να παίξει ένα ρόλο, είμαστε ευέλικτοι αλλά κάποιος πρέπει να διαπραγματευτεί με καλή πίστη. Έχουμε ανάγκη τη βοήθεια σας», πρόσθεσε ο Μιχαήλ Σαακασβίλι.

«Φοβάμαι ότι μία νέα εισβολή είναι πιθανή» προειδοποίησε ο Γεωργιανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι η χώρα του ενισχύει τις στρατιωτικές της ικανότητες.

Ο κ. Σαακασβίλι δήλωσε ακόμη ότι μετά από τη σύγκρουση το καλοκαίρι του 2008 η κυβέρνησή του δεν επικοινωνεί με τη Μόσχα.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή