Αϊτή: Ελεύθεροι οκτώ Αμερικανοί κατηγορούμενοι για απαγωγές παιδιών

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 00:37
UPD:00:40
EPA/ANDRES MARTINEZ CASARES

A- A A+

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι οκτώ από τους δέκα Αμερικανούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην Αϊτή γιατί προσπάθησαν να βγάλουν παράνομα από τη χώρα 33 παιδιά.

Οι άλλοι δύο παρέμειναν στη φυλακή για περαιτέρω ανακρίσεις, στο πλαίσιο της έρευνας με την υποψία ότι εμπλέκονται σε απαγωγές παιδιών.

Οι δέκα Αμερικανοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μέλη της Εκκλησίας των Βαπτιστών, στο ¶ινταχο, συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα, και κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να βγάλουν από την Αϊτή 33 παιδιά χωρίς συνοδευτικά έγγραφα, μετά από τον καταστροφικό σεισμό.

Ο δικαστής, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση, δεν συγκέντρωσε αποδείξεις για εγκληματική πρόθεση των οκτώ ατόμων που αφέθηκαν ελεύθερα.

Ωστόσο έδωσε εντολή να συνεχιστεί η κράτηση της επικεφαλής της ομάδας, Λόρα Σίλσμπι και άλλης μίας γυναίκας, οι οποίες έχουν κάνει κι άλλα ταξίδια στην Αϊτή.

Οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι το μόνο που ήθελαν ήταν να βοηθήσουν τα ορφανά μετά από το σεισμό. Ωστόσο διαπιστώθηκε πως πολλά από τα αυτά παιδιά έχουν γονείς, οι οποίοι τα παρέδωσαν στους Αμερικανούς ελπίζοντας ότι έτσι θα εξασφάλιζαν καλύτερη ζωή.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή