Καναδάς: Μία σύλληψη άνδρα που πήγε να πλησιάσει τον Τζο Μπάιντεν

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 07:55
A- A A+

Συνελήφθη χθες κατά την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ του Καναδά, ένας άνδρας που φορούσε πλαστό δημοσιογραφικό πάσο, όταν προσπάθησε να πλησιάσει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Τετάρτη.

Ο Μπάιντεν δεν διέτρεξε κίνδυνο και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του άοπλου άνδρα, τα προβλήματα ψυχικής υγείας του οποίου πιστεύεται ότι έπαιξαν ρόλο στο συμβάν, δήλωσε εκπρόσωπος της ειδικής μονάδας ασφάλειας των αγώνων του Βανκούβερ.

«Επρόκειτο για ένα μεμονωμένο γεγονός στο οποίο ενεπλάκη ένα άτομο χωρίς κακόβουλη πρόθεση, το οποίο αναγνωρίστηκε και απομακρύνθηκε από την ασφάλεια», ανέφερε ο Ριτς Γκρέιντον, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία είχε εντοπίσει ότι ο άνδρας συμπεριφερόταν ύποπτα έξω από το στάδιο όπου έγινε η τελετή, την Παρασκευή. Πέρασε από έλεγχο ασφαλείας για να μπει στο στάδιο και η αστυνομία ερευνά πώς τα κατάφερε χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα.

Στην έρευνα γίνεται έλεγχος για όπλα, αλλά οι αστυνομικοί και οι ιδιωτικοί φρουροί δεν ελέγχουν τις ταυτότητες και τις άδειες εισόδου, κάτι που συνήθως γίνεται στην είσοδο από υπαλλήλους της οργανωτικής επιτροπής των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων του Βανκούβερ.

Η αστυνομία ανέφερε ότι σταμάτησε τον άνδρα όταν προσπάθησε να πλησιάσει το σημείο όπου καθόταν ο Μπάιντεν, και συνελήφθη όταν επιχείρησε να διαφύγει. Βρισκόταν περίπου 12 σειρές καθισμάτων από τον Μπάιντεν όταν τον σταμάτησαν.

Λόγω του ότι ο άνδρας δεν είχε πρόθεση να βλάψει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και του ότι η ενέργειά του κρίθηκε ότι οφείλεται στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, η αστυνομία αποφάσισε να μην προτείνει την άσκηση δίωξη σε βάρος του, σύμφωνα με τον Γκρέιντον.

Στελέχη της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ (USSS) που φρουρούν τον Μπάιντεν είπαν ότι το συμβάν δεν τους ανησύχησε.

Στο στάδιο βρίσκονταν περίπου 60.000 θεατές και ο Καναδός πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή