Φιλιππίνες: Δολοφονήθηκε υποψήφιος δήμαρχος

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 08:18
A- A A+

Ενοπλοι δολοφόνησαν τον Ερολ Σινσουάτ, υποψήφιο δήμαρχο και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της προέδρου Αρόγιο, στην επαρχία των νότιων Φιλιππίνων όπου το 2009 είχαν σφαγιασθεί 57 άνθρωποι σε ένα επεισόδιο που σχετιζόταν με τις εκλογές, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αστυνομίας σήμερα Πέμπτη.

Η εκτέλεση του 38χρονου Σινσουάτ ήταν η δεύτερη πολιτική δολοφονία στην Πόλη Κοταμπάτο μέσα σε δυο εβδομάδες και σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι στην περιοχή είχε κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος μετά τη σφαγή.

Οι εκτελεστές πλησίασαν το θύμα τους, που μετακινείτο με μοτοσικλέτα, επίσης με μοτοσικλέτα, το βράδυ της Τετάρτης, και άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη, Ουίλι Ντανγκάνε.

Ενας αστυνομικός που προσπάθησε να αντιδράσει δέχθηκε επίσης πυρά και τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον Ντανγκάνε.

Ο Σινσουάτ επρόκειτο να ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές που διεξάγονται την 10η Μαΐου στις Φιλιππίνες. Η δολοφονία του έχει πιθανότατα πολιτικά κίνητρα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο της αστυνομίας.

Η επίθεση εναντίον του σημειώθηκε μόλις 20 χιλιόμετρα από την επαρχιακή περιοχή της επαρχίας Μαγκιντανάο όπου σφαγιάσθηκαν 57 άνθρωποι την 23η Νοεμβρίου, κατά εισαγγελικές πηγές από τον ιδιωτικό στρατό της ισχυρής οικογένειας των Αμπατουάν, πολλά μέλη της οποίας κατείχαν ως πρόσφατα σημαντικές αυτοδιοικητικές θέσεις.

Ο Αντάλ Αμπατουάν ο νεότερος κατηγορείται ότι ηγήθηκε της σφαγής, που πιστεύεται ότι είχε στόχο να εμποδίσει έναν πολιτικό του αντίπαλο να θέσει υποψηφιότητα για το θώκο του κυβερνήτη της επαρχίας Μαγκιντανάο στις εκλογές του Μαΐου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή