Αισθητός σε Β. Κορέα, Κίνα, Ρωσία ο σεισμός των 6,9 Ρίχτερ

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 08:36
A- A A+

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα το πρωΐ στην παραμεθόριο της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με ΜΜΕ στις δύο από τις τρεις χώρες όπου έγινε αισθητός.

Το επίκεντρο της δόνησης, που σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax είχε μέγεθος 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εντοπίστηκε 110 χλμ. νοτιοδυτικά της Ρωσικής πόλης Βλαδιβοστόκ. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) εκτίμησε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμών και σημειώθηκε σε βάθος 562 χιλιομέτρων.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα ανέφερε» ότι ο σεισμός μόλις έγινε αισθητός στις περιοχές της βορειοανατολικής επαρχίας Τζιλίν που είναι κοντά στο επίκεντρο. Οι περισσότεροι κάτοικοι στην μεθοριακή περιοχή Γιανμπιάν και στις πόλεις Τσανγκτσούν και Χούντσουν δεν αισθάνθηκαν το σεισμό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ειδικοί εκτίμησαν, σύμφωνα με το «Νέα Κίνα», ότι λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους δεν αναμενόταν να υπάρξουν ζημιές στην επιφάνεια.

Αξιωματούχοι στο Βλαδιβοστόκ είπαν ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και ζημιές στο Ρωσικό έδαφος.

Δεν ήταν διαθέσιμες πληροφορίες από τη Βόρεια Κορέα. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 111 χλμ. βορειοανατολικά της Τσονγκτζίν, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή