Οδηγίες προς εκλογείς για τον β' γύρο

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2002 17:39
A- A A+

Το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ενόψει της επαναληπτικής ψηφοφορίας της 20ης Οκτωβρίου 2002 για την ανάδειξη Νομαρχών και Δημάρχων, διευκρινίζει ότι:

- Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Ελληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ανεξάρτητα εάν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

- Στη διαδικασία της ψηφοφορίας θα ισχύσουν όσα εφαρμόστηκαν και την πρώτη Κυριακή σχετικά με τους διπλοεγγεγραμμένους ψηφοφόρους και τις ειδικές καταστάσεις των παραλειφθέντων. Οι δύο προαναφερθείσες κατηγορίες εκλογέων ψηφίζουν υποχρεωτικά στο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν και την προηγούμενη Κυριακή.

- Οσοι πολίτες δεν είχαν συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους και προμηθεύτηκαν πιστοποιητικό από το Δήμο, στου οποίου τα Δημοτολόγια ήταν εγγεγραμμένοι, ασκούν κανονικά το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι παραληφθέντες εκλογείς θα ψηφίσουν με το πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων, το οποίο θα φέρει την ένδειξη «Εκδίδεται αποκλειστικά για τις επαναληπτικές εκλογές της 20ης Οκτωβρίου 2002».

- Δεν μπορούν να ψηφίσουν όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν έχουν προμηθευτεί πιστοποιητικό παραλειφθέντος έως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2002.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή