ΕΣΡ - Στις 19/11 η εξέταση της Πειραιώς για Planet

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2002 19:18
A- A A+

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του τηλεοπτικού σταθμού Alter, με την οποία ο σταθμός καταγγέλει το ΕΣΡ για «προσπάθεια να παρέμβει στη λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών με μια απροκάλυπτη τακτική στήριξης συγκεκριμένων συμφερόντων», ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ι. Λασκαρίδης εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, η οποία:

«Υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 8 του νόμου 2863/2000 οι αποφάσεις του ΕΣΡ είναι εκτελεστές διοικητικές πράξεις και υπόκεινται σε αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τονίζει πως το Συμβούλιο ασκεί το εκ του Συντάγματος και του νόμου καθήκον του προς έλεγχο των προγραμμάτων της ραδιοφωνίας και τηλεοράσεως με αντικειμενικότητα, αμεροληψία και δημοκρατικές διαδικασίες. Τέλος, ο επιλεκτικός σχολιασμός αποφάσεων του ΕΣΡ χωρίς παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων, έχει ως αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση και παραπλάνηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στη λήψη των συγκεκριμένων αποφάσεων».

Το ΕΣΡ στη σημερινή του συνεδρίαση ανέβαλε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, για να εξετάσει σε ακρόαση τους εκπροσώπους των Star, Mega και Alpha σχετικά με το θέμα της προβολής φωτογραφίας των αδελφών της Αγγελικής Σωτηροπούλου, στα δελτία ειδήσεων των σταθμών.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών θα υποβάλουν υπόμνημα έως τη Δευτέρα στο Συμβούλιο. Επίσης, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία έχουν δοθεί ως ενέχυρο όλες οι μετοχές του ραδιοφωνικού σταθμού Planet και είχαν σήμερα κληθεί σε ακρόαση για το ζήτημα της ενδεχόμενης ανάκλησης της αδείας του σταθμού, ζήτησαν και έλαβαν αναβολή έως τις 19 Νοεμβρίου με το σκεπτικό «να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στον σταθμό».

Προτεινόμενα για εσάς