Οργίλος ο Χ. Παπουτσής - «Οχι στο φανατισμό» η απάντηση Ν. Μπακογιάννη

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2002 21:42
A- A A+

Οξύνεται το κλίμα εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης στο Δήμο της Αθήνας, καθώς ο Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξη του, έκανε λόγο για «πολιτική αλητεία» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ, με αφορμή δημοσιεύματα που επαναφέρουν στο προσκήνιο την υπόθεση Εξπρές Σάμινα.

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία της Αθήνας υπενθύμισε το έργο και τους αγώνες του κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, υπεραμύνθηκε δε της στάσης της Πολιτείας απέναντι στις οικογένειες και τη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου.

«Η επίθεση αυτή είναι άδικη, απαράδεκτη και ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας», υποστήριξε ο κ. Παπουτσής, καλώντας παράλληλα την κα. Μπακογιάννη σε αναμέτρηση και σύγκριση των προγραμμάτων τους. Παρουσιάζοντας δε σειρά 21 προτάσεων - δεσμεύσεων του συνδυασμού του, εξέφρασε την άποψη ότι «η κ. Μπακογιάννη αποτελεί συνέχεια της 16χρονης διοίκησης του δήμου από τη συντηρητική παράταξη».

Από την πλευρά της, η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας για το δημαρχιακό θώκο της Αθήνας, υποστήριξε ότι ποτέ δεν αναμείχθηκε σε όσα της προσάπτει ο κ. Παπουτσής, καθώς δεν κάνει «πολιτική τέτοιου είδους». «Οι πολίτες», επισήμανε η κα. Μπακογιάννη, «όπως έδειξε και η προηγούμενη Κυριακή, λένε όχι στις ύβρεις, λένε όχι στο φανατισμό, λένε όχι στη μικροκομματική αντίληψη».

«Η ψήφος των πολιτών», συνέχισε, «δεν εκβιάζεται με διλήμματα του παρελθόντος. Κερδίζεται με πολιτικές θέσεις, με νηφαλιότητα και υπεύθυνη πολιτική πρόταση για το αύριο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή