Νιόπλιας: Πάρα πολύ μεγάλη νίκη

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 01:07
UPD:01:09
A- A A+

Ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε για την τεράστια ανατροπή του Παναθηναϊκού που θα δώσει ώθηση στην ομάδα ενώ ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να τα δίνουν όλα σε κάθε ματς.

«Ήταν μεγάλη νίκη. Πάρα πολύ μεγάλη νίκη. Έγινε μια νίκη με ανατροπή. Μας δίνει αυτοπεποίθηση. Πρέπει να μας προβληματίζει από την άλλη. Γιατί την μία μέρα έτσι και την άλλη αλλιώς. Θα μου πεις παιχνίδια διαφορετικά αλλά άλλο το ένα και άλλο το πρωτάθλημα. Τους έχω πει πως ότι χάνεις στο πρωτάθλημα δεν το ξαναπαίρνεις. Εδώ έχεις δύο ημίχρονα.

Μέχρι το 93' τα δώσαμε όλα. Με αυτές τις ομάδες πρέπει να κάνεις μεγάλη προσπάθεια. Δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε παιχνίδια. Με την Καλλιθέα. που κουράσαμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας. Πρέπει να έχουμε συνέπεια σε αυτό που κάνουμε. Δεν μπορείς να αδιαφορήσει για κανένα ματς.

Είναι μια τόνωση για τους παίκτες. Αυτό το παιχνίδι τους κάνει να πιστέψουν στους εαυτούς τους και να γυρίσουν πίσω για να δουν τι λάθος κάναμε την Κυριακή. Πρέπει να παίρνεις κάτι από κάθε παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Δεν γυρνάει πίσω. Φανταστείτε μετά από τρεις ημέρες να δώσουμε το είναι μας, σε δύσκολη έδρα, κόντρα σε καλή ομάδα. Πρέπει να φανούμε δυνατοί.

Πως εξηγείτε πως μια ιταλική ομάδα δέχθηκε μια ανατροπή τέτοια σε αυτό το σημείο και πόσο επηρέασαν το παιχνίδι οι αλλαγές σας;

Δεν μπορώ να εξηγήσω την Ρόμα. Θέλω να πω πως είμασταν καλοί. Στην άρχη χάσαμε τα μαρκαρίσματα αλλά μετά βρήκαμε καλό ρυθμό. Μέχρι να βρούμε που παίζει ο Μπαπτίστα. Αν ξέρεις μέσα σου ότι παίζεις καλά τότε δεν έχεις πρόβλημα. Την καλύτερη ομάδα του κόσμου για τον Ιανουάριο νικήσαμε και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στο αποτέλεσμα. Είχαμε και ένα κακό τριήμερο εμείς, πολύ δύσκολο. Η ήττα πονάει και εμάς μας πόνεσε. Βρήκαμε, όμως, την δύναμη και ξεπεράσαμε τον σκόπελο.

Ο Ρανιέρι είπε πως η ομάδα του δεν περίμενε να χάσει στο τέλος...

Και εμείς είμαστε δυνατοί στο τέλος αν δείτε τα στατιστικά. Και εμείς έχουμε καλή φυσική κατάσταση, και τακτικά ήμασταν καλά και ατομικά επίσης. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πεις ότι δεν μπορείς να χάσεις. Όλα γίνονται.

Oι αλλαγές σας ήταν θέμα έμπνευσης;

Κάθε γκολ είναι σημαντικό. Πόσω μάλιστα εκείνη την στιγμή. Ήρθε η ισοφάριση. Οι αλλαγές την μία θα σου βγουν και την άλλη όχι. Πρέπει να έχεις σχέδιο. Είμαστε σαν λαός να συζητάμε. Αν δεν βρίσκαμε τα προβλήματα μας δεν θα πάει κανείς στο γήπεδο. Γάλλοι και ¶γγλοι θα πάνε με τα παιδιά τους χωρίς αυτά. Εμείς αν δεν δώσουμε λίγο πόνο σε όλο αυτό δεν πάμε.

Ο Ρανιέρι είπε ότι οι πιθανότητες είναι 50-50...

Το ίδιο και εγώ. Έχουμε ένα μικρό αβαντάζ. Αν σταθούμε τι κάναμε στο πρώτο ματς δεν πρέπει, απλά πρέπει να το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Να κάνεις νέα προσπάθεια.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις