Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι εν όψει του β' γύρου των εκλογών

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 07:22
A- A A+

Κατακόρυφα ανέβηκαν οι προεκλογικοί τόνοι εν όψει του δεύτερου γύρου των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, με αιχμή την επίσκεψη που πραγματοποίησαν την Τρίτη στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο οι υποψήφιοι νομάρχες Αθήνας και Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Τζαννετάκου.

«Απαράδεκτο να επιχειρείται εμπλοκή της Εκκλησίας στα κομματικά παιχνίδια», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ο κ. Πρωτόπαπας έχει επιλεκτική μνήμη. Δεν έκανε κανένα σχόλιο όταν η κ. Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε δημοσίως με τον Αρχιεπίσκοπο», απάντησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

«Ας καταλάβουν ότι ο λαός τους πήρε είδηση», ανταπάντησε ο κ. Πρωτόπαπας. «Τα αίολα επιχειρήματά σας παραπέμπουν σε ακραία υποκρισία», σχολίασε ο κ. Ρουσόπουλος.

«Ηταν θέμα αξιοπρέπειας να μην παραστώ στη συνάντηση», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, o Γιάννης Τζαννετάκος, λόγω της κατασκευασμένης, όπως είπε, έκτασης, που πήρε προεκλογικά η άποψή του για τις ταυτότητες. «Οι ψηφοφόροι του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν είναι ακροδεξιοί, αλλά αποδοκίμασαν τη θέση μου στο θέμα των ταυτοτήτων», πρόσθεσε ο υποψήφιος υπερνομάρχης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να εξαγοράσει υποψήφιό σύμβουλό του. «Την ώρα της μάχης δεν γίνεται κριτική. Οποιος θέλει μπορεί να το κάνει μετά την Κυριακή», αναφέρει το γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα και προσθέτει ότι «δεν είναι στις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού να ασκήσει κριτική».

Για λαϊκίστικη συμπεριφορά κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Σημίτης, κατά την παρουσίαση βιβλίου του στο Ζάππειο και επεσήμανε ότι πρέπει να οριοθετηθεί η αριστερά από τη νεοφιλελεύθερη δεξιά. «Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες ζητούν απαντήσεις και ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα της ανεργίας, της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανασφάλειας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον Flash o Θόδωρος Τσουκάτος επεσήμανε ότι υπάρχει υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ σε αγροτικές περιοχές και σε κάποια αστικά κέντρα και υπογράμμισε ότι το κόμμα του πρέπει να αξιοποιήσει το μήνυμα αυτό, όπως έκανε και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Χρήστος Παπουτσής απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους κεντροαριστερούς πολίτες να στηρίξουν τον συνδυασμό του, ενώ κάλεσε τον Δημήτρη Τσοβόλα να θυμηθεί την περίοδο 1989-1993. «Η ψήφος δεν εκβιάζεται με διλήμματα του παρελθόντος», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος κάλεσε τους ψηφοφόρους του Συνασπισμού να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Πρόσθεσε όμως ότι στις εκλογές κρίνονται και πρόσωπα και συμπεριφορές, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν ο Συνασπισμός είχε στηλιτεύσει τη στάση τη Νίτσας Λουλέ, του Γιάννη Τζαννετάκου και του Σπύρου Βούγια.

Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα χαρακτηρίζει ως προβοκάτσια που κατευθύνεται από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα περί μυστικής συμφωνίας με τη Νέα Δημοκρατία στον δεύτερο γύρο. Η Ανανεωτική Εκσυγχρονική Κίνηση τέλος, κάλεσε τους ψηφοφόρους της αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ να αναβιώσουν την προοπτική της κεντροαριστεράς, ενώνοντας τις δυνάμεις τους στον δεύτερο γύρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή