ΗΠΑ : Πιέζουν το Σ.Α. του ΟΗΕ για το νέο ψήφισμα στο θέμα του Ιράκ

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 07:36
A- A A+

Την απόφαση του Κογκρέσου που του δίνει πλήρη εξουσιοδότηση για χρήση βίας εναντίον του Ιράκ, υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους, ενώ άρχισε η δημόσια συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την υιοθέτηση νέου ψηφίσματος για το Ιράκ.

Την ίδια στιγμή ο Λευκός Οίκος ζητά την επίσπευση της όλης διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να περιμένει επ' αόριστον μία νέα απόφαση.

«Το Ιράκ κάνει λάθος που θέλει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας», δήλωσε ο Τζωρτζ Μπους, προσθέτοντας ότι ένα ενδεχόμενο «χάος» στη Μέση Ανατολή που θα προκληθεί από τη συμπεριφορά του Ιράκ θα γίνει αισθητό και στην Ευρώπη. Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε χθες στην Ουάσινγκτον με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν και αμέσως μετά δήλωσε ότι εάν το Ιράκ επιτεθεί στο Ισραήλ, τότε θα πάρει την κατάλληλη απάντηση από το εβραϊκό κράτος.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Σαρόν εξέφρασε την ικανοποίηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού για το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε δημόσια το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί, σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από το Ιράκ ή από την Χεζμπολάχ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή