Σύνδεση των χειρισμών στην οικονομία με τα εθνικά θέματα «βλέπει» το ΚΚΕ

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 14:57
UPD:16:07
A- A A+

Σύνδεση των χειρισμών της κυβέρνησης στο οικονομικό μέτωπο με ενδεχόμενες συμφωνίες για το Αιγαίο, το Κυπριακό και μια σειρά εκκρεμότητες στα Βαλκάνια «βλέπει» το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, η κ. Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε φόβους «η ελληνική κυβέρνηση, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα ελλείμματα και τα χρέη, προσπαθεί να κρύψει από τον ελληνικό λαό ότι οι συμφωνίες οι οποίες φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί είναι συμφωνίες που θα έχουν και οικονομικές και πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες. Θα στραφούν εναντίον του ελληνικού λαού και γενικότερα μπορούν να δυναμιτίσουν έναν νέο κύκλο αντιπαραθέσεων και αναμετρήσεων τα επόμενα χρόνια στην περιοχή».

Α. Παπαρήγα: H κυβέρνηση παίζει ανάμεσα στις αντιθέσεις

Α. Παπαρήγα: H κυβέρνηση παίζει ανάμεσα στις αντιθέσεις

Πρόσθεσε μάλισστα πως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι «την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση κάνει τον κέρβερο, ότι τάχα αντιστέκεται και έχει μια ενεργητική πολιτική για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις, κάνει κυριολεκτικά την πάπια για τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο που πραγματοποιούνται από την πλευρά της Τουρκίας, με αποκορύφωμα τη χθεσινή πολύ επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώθηκε στην ¶νδρο».

«Το πακέτο λοιπόν από τον 14ο μισθό που απειλείται, από το ΦΠΑ και τη βενζίνη που αν ανέβουν παραπέρα θα τινάξουν στον αέρα το εργατικό, το αγροτικό το λαϊκό εισόδημα, το πρόβλημα λοιπόν αυτό είναι αλληλένδετο και με τις εξελίξεις στο Αιγαίο, με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την κατάσταση στα Βαλκάνια, ακόμα και με την πορεία του Κυπριακού» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στην οικονομική πολιτική, υποστήριξε πως η κυβέρνηση, όταν λέει ότι αρκεί το πρόγραμμα σταθερότητας, θέλει να αποκοιμίσει τον ελληνικό λαό για τα νέα μέτρα που θα έρθουν, κάνοντας λόγο για φονική επίθεση κατά του λαού.

Καταλήγοντας, έστρεψε τα βέλη και κατά της ΝΔ και του ΛΑΟΣ: «Γιατί ο λαός πρέπει να πληρώσει λοιπόν; Στο μέτωπο της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ πρέπει να αντιταχθεί το λαϊκό μέτωπο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή