Αρνείται η Σόφια συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις για την αντιπυραυλική ασπίδα

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 18:18
A- A A+

Επίσημες διαπραγματεύσεις για την εγκατάσταση στοιχείων αντιπυραυλικής άμυνας στην επικράτεια της Βουλγαρίας δεν έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, όπως αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας στο σχετικό διάβημα, το οποίο απεύθυνε σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ προς το βουλγαρικό ΥΠΕΞ.

Η βουλγαρική πλευρά υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος απόκτησης πυρηνικού και πυραυλικού δυναμικού από ορισμένα κράτη αλλά και από τρομοκρατικά δίκτυα, κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών για τη μη διάδοση των μέσων μαζικής καταστροφής, είναι μία από τις σοβαρότερες απειλές για τη συλλογική ασφάλεια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού ΥΠΕΞ.

«Ως χώρα-μέλος του Οργανισμού της Βορειοατλαντικής Συμφωνίας, η Βουλγαρία θα συνεχίσει να ακολουθεί κατά γράμμα τις συλλογικές ενέργειες του ΝΑΤΟ κατά τη λήψη των αποφάσεων στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης και της αντιπυραυλικής άμυνας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε σύντομο σχόλιό του για το θέμα το δημόσιο ραδιόφωνο ΒΝΡ υπενθύμισε, ότι «ο Βούλγαρος πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν δηλώσει επανειλημμένα εντός της εβδομάδας, ότι δεν γίνονται τέτοιες διαπραγματεύσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή