Βραζιλία: Σώοι οι 64 επιβάτες ιστιοφόρου που ναυάγησε

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 10:27
A- A A+

Ιστιοφόρο που μετέφερε 64 ανθρώπους βυθίστηκε κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά όλοι οι επιβαίνοντες διασώθηκαν, ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της Βραζιλίας.

Το ιστιοφόρο Concordia, υπό σημαία Καναδά, ναυάγησε την Πέμπτη, περίπου 300 ναυτικά μίλια [550 χλμ.] από τις ακτές της Βραζιλίας. Μετέφερε φοιτητές από 10 χώρες, μαζί με εκπαιδευτικούς. Επιβάτες και πλήρωμα εγκατέλειψαν το σκάφος με τέσσερις σχεδίες και διασώθηκαν νωρίς την Παρασκευή από σκάφη τοτ βραζιλιάνικου πολεμικού ναυτικού.

Το σκάφος είχε αποπλεύσει από τη βορειοανατολική πόλη Ρεσίφε και ταξίδευε προς το Μοντεβίδεο, την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης. Προηγουμένως είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στη Γαλλία, στην Μάλτα, στην Τουρκία, στην Τυνησία, στο Μαρόκο και στη Σενεγάλη. Το Κονκόρντια είχε καταπλεύσει στη Βραζιλία την 20ή Ιανουαρίου.

"Γενικά υπάρχουν απώλειες σε τέτοιου είδους ατυχήματα με ιστιοφόρα", σημείωσε ο ναύαρχος Ζιλμπέρτου Ίρσελντ.

Το σκάφος ανήκε στο West Island College του Καναδά και σε αυτό επέβαιναν φοιτητές και εκπαιδευτικοί από το Μεξικό, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Βρετανία, την Πολωνία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Γερμανία.

Το πλοίο ναυάγησε κατά τα φαινόμενα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, είπε ο Βραζιλιάνος αξιωματούχος. "Οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν πραγματικά πάρα πολύ άσχημες", σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή