Ολλανδία: Διαβουλεύσεις μετά την παραίτηση της κυβέρνησης

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010 10:59
A- A A+

Η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας θα έχει τη Δευτέρα διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, μετά την παραίτηση το Σάββατο της κυβέρνησης συνασπισμού της χώρας, λόγω της διαφωνίας των κομμάτων που τη συναπάρτιζαν σχετικά με το αίτημα του ΝΑΤΟ να παραταθεί η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στο Αφγανιστάν.

Η βασίλισσα θα δεχθεί στο παλάτι που βρίσκεται στο κέντρο της Χάγης τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDA), του κύριου κόμματος του συνασπισμού της κεντροαριστεράς.

Η βασίλισσα θα συναντηθεί επίσης με τον παραιτηθέντα υπουργό Οικονομικών Βούτερ Μπος, ο οποίος είναι αρχηγός του κόμματος των Εργατικών (PvdA) και με τον παραιτηθέντα υπουργό Νεότητας και Οικογένειας Αντρέ Ρουβοέ, αρχηγό του μικρού κόμματος Χριστιανική Ένωση (UC).

Παράλληλα ο Μπαλκενέντε επιβεβαίωσε ότι θα ηγηθεί του κόμματός του στις επερχόμενες εκλογές.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι χαίρει της υποστήριξης του συμβουλίου του κόμματός του και όλων των χριστιανοδημοκρατών υπουργών του. "Εκτιμώ ιδιαίτερα την ευρεία υποστήριξη του συμβουλίου του κόμματος, των κυβερνητικών υπουργών μου και των βουλευτών μας", δήλωσε.

Αν η βασίλισσα αποδεχθεί την παραίτηση της κυβέρνησής του, οι εκλογές θα διεξαχθούν στα τέλη Μαϊου ή στις αρχές Ιουνίου, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή