Ολλανδία: «Ετοιμο» για την κυβέρνηση συνασπισμού το ακροδεξιό κόμμα

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 07:48
A- A A+

Ετοιμο να εισέλθει στην επόμενη ολλανδική κυβέρνηση μαζί με τους Χριστιανοδημοκράτες είναι το ακροδεξιό «Κόμμα της Ελευθερίας», δήλωσε ο ηγέτης του, Γκερτ Βίλντερς, 46 ετών, λίγο μετά την κατάρρευση - λόγω διαφωνιών για το ολλανδικό εκστρατευτικό σώμα στο Αφγανιστάν -του κυβερνητικού συνασπισμού.

Μιλώντας στα ολλανδικά ΜΜΕ, ο ίδιος εξέφρασε «την ικανοποίησή του, που κατέρρευσε η κυβέρνηση» υπό τον Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε. «Πολύ καιρό ήλπισα γι αυτήν την ημέρα», σχολίασε, «ας ανεμίσουν τώρα οι σημαίες». Αιτιολόγησε αυτήν την άποψή του, λόγω της «χαλαρής στάσης», που είχε η κυβέρνηση συνασπισμού απέναντι στο μεταναστευτικό θέμα, αλλά και για την οικονομική της πολιτική και τις φορολογικές της επιδόσεις. Τόνισε, επίσης, ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επιτεθεί «στο έγκλημα, τη λαθρομετανάστευση και στην οικονομική κρίση».

Υπάρχουν τελευταίες δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες, από εννέα οι έδρες του ακροδεξιού αυτού κόμματος μετά από τις βουλευτικές εκλογές «θα γίνουν ως και 24», στην ολλανδική βουλή των 150 μελών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή