Αντ. Σαμαράς: Δεν είμαστε αισιόδοξοι για το Κυπριακό

Στην Κύπρο ο πρόεδρος της ΝΔ
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 09:11
UPD:15:53
AΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

A- A A+

Στην Κύπρο βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Aντώνης Σαμαράς όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Στις δηλώσεις του κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η πρώτη του επίσκεψη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν επόμενο να γίνει στην Κύπρο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι επαφές του στη μεγαλόνησο αποσκοπούν στο «να μπορέσουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι σε ένα κοινό μέτωπο για να βρεθεί βιώσιμη και λειτουργική λύση».

Α. Σαμαράς: Η μαρτυρική Μεγαλόνησος αναζητάει λύση

Α. Σαμαράς: Η μαρτυρική Μεγαλόνησος αναζητάει λύση

Τον κ. Σαμαρά και την αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας (Δ. Αβραμόπουλος, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Αρβανιτόπουλος, Στ. Παπασταύρου) υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ είναι απόδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος για την Κύπρο και για μια νέα συστράτευση του ελληνισμού.

Αργότερα, στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι οι εξελίξεις από την τουρκοκυπριακή πλευρά είναι μάλλον δυσοίωνες. Τα πράγματα στο Κυπριακό δεν είναι σε φάση που θα μπορούσαμε να είμαστε αισιόδοξοι, τόνισε και πρόσθεσε:

«Με τον ΔΗΣΥ χαράζουμε από κοινού μια πορεία που θα μπορεί να μας δώσει τη συνέργεια για την επίτευξη του κοινού σκοπού, δηλαδή να συνεργαστούμε για λύση του Κυπριακού μέσα από κοινή στόχευση και μέσα από διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε πιστά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε παράλληλα ότι ποτέ δεν φεύγει από το μυαλό, ούτε θα φύγει, η προσπάθεια για κοινή αντιμετώπιση του Κυπριακού προβλήματος, με βάση συγκεκριμένες αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και με καινούργια για την Κύπρο δεδομένα, όπως το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σήμερα, ο κ. Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστόφια, τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο και αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, με θέμα συζήτησης, εκτός από το Κυπριακό, τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο κομμάτων (αμφότερα είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος).

Τέλος, ο κ. Σαμαράς θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή