Μιλάνο: Πρωτοβουλίες Aντζελας Γκερέκου σε διεθνή έκθεση τουρισμού

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 13:11
UPD:13:26

Σε θερμό κλίμα διεξήχθη στη Σκάλα του Μιλάνου η συνάντηση της κ. Γκερέκου με τον πρώτο Έλληνα Υπεύθυνο Διανομών κ. Ηλία Τζαμπετονίδη.

A- A A+

Πλήθος συναντήσεων πραγματοποίησε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, ¶ντζελα Γκερέκου στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης στο Μιλάνο «BΙΤ» (Borsa Internazionale del Turismo).

Εκτός από τις συναντήσεις με διεθνείς τουριστικούς παράγοντες αλλά και τους υπουργούς Τουρισμού της Ιταλίας, της Νότιας Αφρικής αλλά και άλλων χωρών, η κ. Γκερέκου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου κ. Νικόλαο Βελισιώτη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πρωτοβουλία του κ. Βελισιώτη για μία έκθεση του ζωγράφου Τζόρτζιο Ντε Κίρικο στην Ελλάδα, το Σεπτέμβριο του 2010, στο Μουσείο Μπενάκη.

Προτάθηκε επίσης η δημιουργία μόνιμης έκθεσης γύψινων ομοιωμάτων καθώς και μπρούτζινων αντιγράφων έργων του ζωγράφου στο Βόλο, στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δρώμενων των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Η υφυπουργός ακόμη με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Αιγύπτου, κ. Mohamed Zuhair Garanna. Με πρωτοβουλία της κ. Γκερέκου τονίστηκε η ανάγκη επανενεργοποίησης της τουριστικής συμφωνίας που έχουν οι δύο χώρες και η οποία αφορά σε ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας.

Ο Αιγύπτιος υπουργός απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στην υφυπουργό να επισκεφτεί την Αίγυπτο, πρόταση την οποία η κ. Γκερέκου αποδέχθηκε. Ακόμη, συμφωνήθηκε και η πραγματοποίηση ταξιδιού γνωριμίας από Αιγυπτίους tour operators στην Ελλάδα.

Τέλος, σε θερμό κλίμα διεξήχθη στη Σκάλα του Μιλάνου η συνάντηση της κ. Γκερέκου με τον πρώτο Έλληνα Υπεύθυνο Διανομών κ. Ηλία Τζαμπετονίδη. Η υφυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του θεάτρου, επισκέφτηκε το βασιλικό θεωρείο και τη σκηνή και ενημερώθηκε για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2010.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή