ΕΕ: Υπέρ ενός «σχεδίου Μάρσαλ» για την Αϊτή

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 18:23
UPD:18:26
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να εφαρμόσει ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για την Αϊτή, δήλωσε σήμερα η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Κάθριν Αστον, η οποία θα μεταβεί στο νησί την επόμενη εβδομάδα.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ για την Αϊτή», ανέφερε η κ. Αστον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες μετά από τη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ευρωπαϊκή υποστήριξη πρέπει να συνεχιστεί, τόνισε και ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο Πορτ-ο-Πρενς την επόμενη εβδομάδα.

Το σχέδιο Μάρσαλ ήταν ένα σχέδιο των ΗΠΑ για την παροχή βοήθειας για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ύψος της ευρωπαϊκής οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 609 εκατομμύρια ευρώ (προϋπολογισμός της ΕΕ και κρατικός προϋπολογισμός), από τα οποία τα 309 εκατομμύρια ευρώ είναι για ανθρωπιστική βοήθεια (120 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, 189 εκατομμύρια από τα κράτη μέλη της ΕΕ), ενώ 300 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την ανοικοδόμηση και την αποκατάσταση.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή