Δ. Δρούτσας: H Ελλάδα ζητά καθαρή πολιτική στήριξη

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 23:08
A- A A+

Το μόνο που ζητά η Ελλάδα από τους εταίρους της είναι η καθαρή πολιτική στήριξη και η έκφραση της αλληλεγγύης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας στο Συμβούλιο Υπουργών Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της κερδοσκοπικής επίθεσης που δέχεται η Ελλάδα, ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μια αξιόπιστη κυβέρνηση, η οποία από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε τα προβλήματα με σοβαρότητα και με συστηματικές κινήσεις.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική στρατηγική της ΕΕ, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Ελλάδα δίνει έμφαση στο θέμα της καταπολέμησης των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και στο θέμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ο κ. Δρούτσας αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς έχει κληθεί ο διαπραγματευτής του ΟΗΕ κ. Νίμιτς να επισκεφθεί την περιοχή και επισήμανε ότι θα είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση γνωριμίας που θα έχει η ελληνική πλευρά μαζί του.

Επανέλαβε δε ότι χωρίς προηγούμενη επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν μπορεί να τεθεί θέμα έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη χώρα αυτή και εξέφρασε την ελπίδα η σκοπιανή πλευρά και ιδιαιτέρως ο πρωθυπουργός Γκρουέφσκι να καταλάβουν ότι δεν έχει νόημα η κωλυσιεργία.

Ανέφερε, επίσης, ότι στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου συναντήθηκε με τον ελληνικής καταγωγής, Γερμανό ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη, ο οποίος είναι πρόεδρος της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ - ΠΓΔΜ, καθώς και με τον ευρωβουλευτή κ. Τάλερ, ο οποίος είναι ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις της ΕΕ με την ΠΓΔΜ.

Τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο των Υπουργών Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ήταν η οικονομική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης έως το 2020, καθώς και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η κατάσταση στην Αϊτή, το θέμα της συνεργασίας του Ιράν με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και η κατάσταση στη Λιβύη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή