Στο Πακιστάν ο Αμερικανός στρατηγός Πετρέους

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 07:04
A- A A+

Στο Πακιστάν, για να ενισχύσει τις σχέσεις με τη σύμμαχο χώρα-κλειδί των ΗΠΑ στην περιοχή, μετέβδη χθες ο Αμερικανός στρατηγός Ντέϊβιντ Πετρέους, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

Ο Πετρέους, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται σε Ιράκ και Αφγανιστάν, συναντήθηκε λίγο μετά την άφιξή του με τον πρωθυπουργό Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι και τον αρχηγό του επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν στρατηγό Ασφάκ Καγιάνι, ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο στην πρωτεύουσα της χώρας, Ισλαμαμπάντ.

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών τους, ο Πακιστανός πρωθυπουργός επέμεινε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Ισλαμαμπάντ, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η επίσκεψη αυτή γίνεται λίγο μετά από την πρόσφατη σύλληψη του μουλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, που φέρεται ως στρατιωτικός διοικητής των Αφγανών Ταλιμπάν. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης συνελήφθη κατά την διάρκεια κοινής επιχείρησης των αμερικανικών και πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή