Προοπτική παραμονής ολλανδικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 07:16
REUTERS/GORAN TOMASEVIC

A- A A+

Υπάρχει ακόμη ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση της 0λλανδίας μπορεί να διατηρήσει ένα αριθμό στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου αργά χθες, δύο ημέρες μετά την κατάρρευση της ολλανδικής κυβέρνησης σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων στην ασιατική χώρα.

Η ολλανδική κυβέρνηση κατέρρευσε το Σάββατο όταν αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό το Εργατικό Κόμμα λέγοντας ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει το αίτημα του ΝΑΤΟ για παράταση της παραμονής της ολλανδικής αποστολής στο Αφγανιστάν πέραν του 2010.

Ο πρωθυπουργός Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε δήλωσε ότι αναμένει πως οι 2.000 Ολλανδοί στρατιώτες θα επιστρέψουν στην πατρίδα εφέτος. Θα είναι το πρώτο μεγάλο ρήγμα στη συμμαχία περίπου 40 κρατών με περίπου 120.000 στρατιώτες που μάχονται τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Η Μισέλ Φλούρνοϊ, η Αμερικανίδα υφυπουργός Αμυνας, δήλωσε ότι η απόφαση για αποχώρηση των δυνάμεων έγινε από την ολλανδική κυβέρνηση που έπεσε, και πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη «προοπτικές» για μία «σημαντική συνεισφορά» από την Ολλανδία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή