Μ. Νίμιτς: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι Αθήνα - Σκόπια

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 14:05

«Ελπίζω ότι οι δύο χώρες θα επιδείξουν ηγετικές ικανότητες και δημιουργικότητα και θα προσπαθήσουν ώστε να υπάρξει πρόοδος σε αυτήν την επίσκεψη...», δήλωσε ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

A- A A+

«Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και η διεθνής διάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα σημαντική», δήλωσε ο Μάθιου Νίμιτς στη ΝΕΤ λίγες ημέρες πριν επισκεφθεί Αθήνα και Σκόπια.

«Ελπίζω ότι οι δύο χώρες θα επιδείξουν ηγετικές ικανότητες και δημιουργικότητα και θα προσπαθήσουν ώστε να υπάρξει πρόοδος σε αυτήν την επίσκεψη...», πρόσθεσε ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, ο κ. Νίμιτς είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει αναγάγει το ζήτημα της ονομασίας στα σημαντικότερα θέματα της εξωτερικής της ατζέντας».

«Από την αρχή έδωσε σημασία στο θέμα και μου έδωσε να καταλάβω ότι το αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Επίσης ο Πρωθυπουργός έχει προσωπική επιρροή και στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων με τις πρωτοβουλίες του για διμερείς συναντήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή