Υπόθεση Siemens: Συνεχίζονται οι καταθέσεις πρώην στελεχών του ΟΤΕ

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 20:00
UPD:20:01
A- A A+

Συνεχίζονται οι καταθέσεις πρώην διοικητικών στελεχών του ΟΤΕ στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens. Τη διετή θητεία του στον ΟΤΕ ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, υπερασπίστηκε ενώπιον της επιτροπής ο Νικόλαος Μανασής.

Ο κ. Μανασής τόνισε ότι ανέλαβε τον Ιούνιο του 2000 και ενώ υλοποιούνταν ήδη η επίμαχη σύμβαση 8002, την οποία υπέγραψε ο Δημήτρης Παπούλιας το 1997.

Κατά τον κ. Παπούλια, ο οποίος κατέθεσε χθες, η σύμβαση ήταν σαφώς λεόντεια υπέρ των συμφερόντων του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Μανασή «ήταν μία σύμβαση δούναι και λαβείν» ενώ συνέδεσε τη δική του αποπομπή με το ότι έκανε περικοπές στο 50% προγραμμάτων και προμηθειών ενεργώντας προς όφελος του Οργανισμού.

Σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρχαν πολλές δυνατότητες ενεργοποίησης των τριών ρητρών διασφάλισης των συμφερόντων του Οργανισμού σύμφωνα με τη σύμβαση 8002.

Ο κ. Μανασής υπονόησε τριβές στις σχέσεις του με τον κ. Βερελή, ενώ ο πρώην υπουργός σε συζήτηση το 2006 για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από τον ΟΤΕ, είχε πει ότι προσπαθούσε να τον πείσει για την εξαγορά ο κ. Μανασής, αλλά ο ίδιος έκρινε την πρότασή ως ασύμφορη.

«Δεν υπάρχει καμία υπηρεσιακή μου πρόταση γραπτή ή προφορική», απάντησε ο κ. Μανασής και συνέχισε: «Δεν ήμουν αρεστός στην πολιτική ηγεσία», ενώ παραδέχθηκε ότι ζήτησε και μίλησε τότε με συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για να πληροφορηθεί αν υπήρχε βούληση να παραμείνει στο τιμόνι του ΟΤΕ, δεν του δόθηκε απάντηση, αλλά αποπέμφθηκε στις 13 Μαρτίου 2002.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή