Διεθνής ανησυχία για πιθανή κατασκευή πυρηνικών από την Β. Κορέα

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 15:32
A- A A+

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι η Βόρεια Κορέα παραδέχθηκε πως έχει ένα μυστικό πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις προσπάθειες της κυβέρνησης της Πιονγκγιάνγκ να βγει από την απομόνωση.

Σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα έχει κάνει σημαντικά βήματα από τις αρχές του χρόνου για να βελτιώσει τις εξωτερικές της σχέσεις, διεκδικώντας παράλληλα οικονομική βοήθεια για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Στη Βιένη, εκπρόσωπος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ανέφερε σήμερα ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ.

«Εάν αποδειχθούν αληθείς, θα σημαίνει ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει παραπλανήσει τα Ηνωμένα Εθνη για αυτό που υποστήριζε ότι ήταν ένα πρόγραμμα για ειρηνικούς σκοπούς».

Στη Μόσχα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα έχει διαβουλεύσεις με τους εταίρους της και με τη Βόρεια Κορέα, προτού προβεί σε σχόλια.

Στις Βρυξέλλες, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επανεξετάσει την οικονομική της συνεισφορά προς τη κοινοπραξία που έχει αναλάβει τη κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βόρεια Κορέα μετά από τις αποκαλύψεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή