Τσάμπιονς Λιγκ: Ολυμπιακός - Μπορντό 0-1

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 23:38
UPD:24/02/2010 01:04
A- A A+

Τελικά ο Ολυμπιακός υπερτίμησε την Μπορντό και γι' αυτό την πάτησε. Οι Γάλλοι χωρίς να είναι καλύτεροι, κέρδισαν με 1-0 στο Καραϊσκάκη και πλέον έχουν κάνει το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Δίκαια τα «ερυθρόλευκα» παράπονα για την φάση του 94'.

Το πρώτο μέρος

Μέσα σΆ ένα φλεγόμενο και κατάμεστο Καραϊκάκη ξεκίνησε το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπορντό. Οι Γιρονδίνοι μπήκαν στον αγώνα με άγριες διαθέσεις και θέλοντας να πιέσουν από νωρίς τους γηπεδούχους.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν όπως αναμενόταν με τον Ολυμπιακό να έχει στην κορυφή τον Μήτρογλου και την Μπορντό τον Σαμάκ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν εκείνοι που έκαναν την πρώτη καλή φάση του αγώνα μετά από πολύ καλό φάουλ του Ντάτολο στο 4Ά και κεφαλιά του Μέλμπεργκ, που πέρασε λίγο άουτ.

Στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι εστιάστηκε πιο πολύ στον χώρο του κέντρου αλλά και στα χαφ, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν όσο πιο καλά γίνεται την μπάλα και να βγάλουν καλές φάσεις.

Η... αιχμή του δόρατος για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν οι Λούα Λούα και Μήτρογλου, που και πολύ καλά συνδυάζονταν και γίνονταν κάθε τρεις και λίγο επικίνδυνοι για την Μπορντό. Η γραμμή πυρός των γηπεδούχων και διάθεση είχε αλλά και τΆ ανάλογα τρεξίματα.

Γενικά ο Ολυμπιακός στο πρώτο 20λεπτο στεκόταν πολύ καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας και να κλείνει χώρους και να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση.

Αργές επιστροφές, αντεπιθέσεις φωτιά

Στο 25ο λεπτό ο Φερνάντο βρήκε τον χώρο να κάνει το σούτ, όμως ο Νικοπολίδης του είπε όχι... Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Γιρονδίνοι άρχιζαν να πιέζουν πιο πολύ τον Ολυμπιακό.

Στο 30ό λεπτό ο Ολυμπιακός αντέδρασε μετά από φάουλ του Μαρέσκα και κεφαλιά του Στολτίδη την οποία έδιωξε σε κόρνερ ο Καρασό. Στο 33Ά ο Βέντελ θα κάνει ένα αρκετά καλό σούτ που θα περάσει άουτ.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το 30Ά οι αργές επιστροφές κυρίως του Μαρέσκα και λιγότερο του Στολτίδη επέτρεψαν στην Μπορντό να βγαίνει σε αντεπιθέσεις-φαρμάκι ενώ μετά το 35Ά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσει να κάνει μία καλή επιθετική ενέργεια.

Στο 37Ά ο Ολυμπιακός κινδύνευσε σοβαρά μετά από... αναμπουμπούλα στην άμυνά του, ωστόσο ο Μέλμπεργκ ήταν εκείνος που πρόλαβε το Γκουρκίφ και του έκοψε το σούτ. Στο 38Ά ο Βέντελ έκανε ένα νέο σούτ, που όμως πέρασε αρκετά άουτ.

Γκουρκίφ το μεγαλείο σου

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το πρώτο μέρος θα έληγε 0-0 ο Γκουρκίφ είχε άλλη άποψη. Ο άσος της Μπορντό έκανε ένα απίστευτο φάουλ -μετά απΆ ένα κερδισμένο φάουλ πάντως που δεν ήταν- με πολύ φάλτσο με τον Σιανί να παίρνει την κεφαλιά από τους Α. Παπαδόπουλο και Στολτίδη και να την στέλνει στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε το γκολ στο χειρότερο δυνατό σημείο.

Φλέρταρε με κόκκινη ο Σανέ

Ο Σανέ που κιτρινίστηκε στο πρώτο μέρος από τον διαιτητή του αγώνα έκανε και άλλα μαρκαρίσματα τα οποία θα μπορούσαν να του είχαν αποφέρει ακόμη μία κίτρινη κάρτα. Ωστόσο ο ¶γγλος ρέφερι δεν του την έβγαλε.

Τι έγινε στην επανάληψη

Η Μπορντό μπήκε έχοντας τον... αέρα του ενός γκολ. Στο 52ο λεπτό ο Σιανί πήρε άλλη μία κεφαλιά που βγήκε άουτ.

Στο 55ο λεπτό ο Βέντελ έκανε ένα φάουλ που δεν βρήκε στόχο ενώ στο 56Ά ο Καρασό πρόλαβε τον επερχόμενο Μήτρογλου. Στο 57Ά χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Μετά από σέντρα του Μπράβο ο Μαρέσκα πετάχθηκε, έκανε την κεφαλιά από πολύ καλή θέση που όμως βγήκε άουτ.

Στο 63Ά ο Μπάντοβιτς προχώρησε σε μία αλλαγή που δεν είχε και τόση λογική. Έβγαλε τον Λεντέσμα για να βάλει τον Ζαϊρί.

Πέρασε στον άξονα το Ντάτολο και στΆ άκρα τον Λούα Λούα (καθώς ο Κογκολέζος είχε περάσει πριν στον χώρο του κέντρου) όμως ο Ολυμπιακός είχε σοβαρά κενά από την αριστερή του πτέρυγα. ΜΆ αυτήν την αλλαγή εκτός του ότι βγήκε ένας καλός κόφτης ο Μπάντοβιτς έχασε και έναν καλό παίκτη από τα πλάγια το Ντάτολο.

Ο Ολυμπιακός είχε σημαντικά προβλήματα με την ανάπτυξή του και όσο περνούσε η ώρα αυτό γινόταν όλο και πιο εμφανές, ότι αλλαγές και γίνονταν εσωτερικές ή μη... Στο 72Ά ο Μπράβο έκανε ένα σούτ, που όμως δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε καταβεβλημένος. Πώς δεν είχε δυνάμεις ούτε να πιέσει ούτε και να βγει μπροστά.

Πολύ καλό δεκάλεπτο στο τέλος αλλά...

Ο Ολυμπιακός επέλεξε να κάνει την αντεπίθεσή του εννιά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, όμως δεν πέτυχε τον στόχο του. Στο 81Ά ο Λούα Λούα απώλεσε μεγάλη ευκαιρία. Ο Κογκολέζος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, όμως το σούτ του βγήκε κόρνερ μετά από επέμβαση του Καρασό. Στο 85Ά σε νέο σούτ του Λούα Λούα ο Καρασό είπε πάλι όχι...

Στο 88Ά ο Λούα Λούα έκανε μία κεφαλιά που έβγαλε κόρνερ ο Καρασό ενώ στο 89Ά ο Μαρέσκα έκανε μία κεφαλιά που έδιωξαν οι αμυνόμενοι της Μπορντό, με τον Τοροσίδη να μην μπορεί να σκοράρει στην επαναφορά.

Στο 90+ ο Λούα Λούα χάνει μία απίστευτη κεφαλιά ενώ ένα λεπτό μετά ο Μαρέσκα σκοράρει όμως το γκολ ακυρώνεται λόγω επιθετικού φάουλ που υπεδείχθη στο Ντάρμπισαιρ. Στο τέλος πάντως ο κόσμος του Ολυμπιακού χειροκρότησε τους παίκτες της ομάδας για την προσπάθειά τους.

Συνθέσεις ομάδων

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Μπράβο, Ντάτολο, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (77΅ Ντάρμπισαιρ), Μαρέσκα, Λεντέσμα (63Ά Ζαιρί), Λούα Λούα, Τοροσίδης.

Μπορντό: Καρασό, Σιανί, Φερνάντο, Γκουρκίφ, Βέντελ (82΅ Ζουσί), Πλασίλ (82΅ Γκουφράν), Σαλμέ, Σανέ, Πλανούς, Τρεμουλίνας, Σαμάκ.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις