Τσάμπιονς Λιγκ: Στουτγάρδη - Μπαρτσελόνα 1-1

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 23:54
A- A A+

Ένα γκολ του Ιμπράημοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο χάρισε την ισοπαλία με 1-1 στη μετριότατη Μπαρτσελόνα η οποία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Στουτγάρδη. Προβάδισμα πρόκρισης για τους Καταλανούς ενόψει της ρεβάνς στο «Καμπ Νου».

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε έχοντας την κατοχή της μπάλας και κάνοντας το γνώριμο παιχνίδι με τις γρήγορες πάσες, όμως από το τέταρτο και μετά η Στουτγάρδη άρχισε να πατάει πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να επισκέπτεται με αξιώσεις την εστία του Βαλντές, με τους Χλεμπ, Γκέμπχαρτ και Κελότσι να δημιουργούν ρήγματα από τα άκρα.

Στο 25', και ενώ οι πρωταθλητές κόσμου φάινονταν ανήμποροι να ακολουθήσουν τον γρήγορο ρυθμό των Γερμανών, ο Γκέμπχαρτ έβγαλε από δεξιά την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Κακάου κέρδισε στον αέρα τον Πουγιόλ και έκανε το 1-0 για την Στουτγάρδη!

Λίγο αργότερα, οι Γερμανοί ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μάξουελ με τον Κουίπερς να μην δείχνει κάτι, ενώ ένα λεπτό πιο μετά ο Πουγιόλ με σωτήριο τάκλιν απομάκρυνε προ του Πογκρέμπνιακ που ήταν έτοιμος να σουτάρει από πολύ κοντά.

Στο 33', οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά μια ανάσα από το 2-0, όταν ο Κακάου πήρε την μονομαχία με τον Μάρκες (κάνοντας επιθετικό φάουλ), βρέθηκε απέναντι από τον Βαλντές αλλά ο Καταλανός απέκρουσε.

Η Μπαρτσελόνα ήταν σε πολύ κακή μέρα, χάνοντας τις περισσότερες μονομαχίες στον χώρο του κέντρου ωστόσο λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 40', όταν ο Μέσι έκανε την ατομική ενέργεια, επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Λέμαν απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, με τον Γερμανό πορτιέρο να την μπλοκάρει!

Στην εξέλιξη της φάσης, η Στουτγάρδη έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Πογκρέμπνιακ μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά αλλά ο Βαλντές είπε όχι στο κοντινό σουτ του Ρώσου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Μπαρτσελόνα, η οποία ισοφάρισε μόλις στο 52'. Μετά από μακρινή μπαλιά στην περιοχή, ο Πικέ πήρε την κεφαλιά πασάροντας στον Ιμπράημοβιτς, ο Σουηδός μόνος του απέναντι από τον Λέμαν νικήθηκε στο πρώτο σουτ αλλά πήρε το «ριμπάουντ» και κατάφερε να κάνει το 1-1.

Η Στουτγάρδη προσπάθησε να αντιδράσει και στο 63', ο Κεντίρα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα λίγα μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βαλντές. Στο 69', ο Κουίπερς έκλεισε τα μάτια σε καθαρό χέρι του Μολινάρο μέσα στην περιοχή στερώντας από την Μπαρτσελόνα την δυνατότητα να ξαναπάρει το προβάδισμα.

Ο Μέσι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λέμαν έκανε έξοδο αλλά η μπάλα του έφυγε από τα χέρια, ο Ιμπράημοβιτς επωφελήθηκε και έκανε το δυνατό γυριστό, με τον Μολινάρο να αποκρούει με το χέρι πάνω στην γραμμή αλλά ο Ολλανδός ρέφερι έδειξε κόρνερ αντί για πέναλτι!

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά μέχρι το τέλος, ενώ δεν έλειψαν και τα σκληρά μαρκαρίσματα. Η τελευταία φάση ήταν μία εκτέλεση φάουλ του Κουζμάνοβιτς στο τέλος, με τον Βαλντές να μπλοκάρει εύκολα. Το 1-1 παρέμεινε, με την κακή Μπαρτσελόνα να παίρνει το προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στην Καταλονία και την Στουτγάρδη να φεύγει... πικραμένη καθώς είχε στο πρώτο ημίχρονο τις ευκαιρίες να σκοράρει και δεύτερο γκολ.

Οι συνθέσεις:

Στουτγάρδη (Κρίστιαν Γκρος): Λέμαν, Μολινάρο, Τάσι, Γκέμπχαρτ (84' Ρούντι), Ντελπιέρ, Κακάου, Χλεμπ, Κελότσι, Κεντίρα, Πογκρέμπνιακ (64' Μαρικά), Τρας (58' Κουζμάνοβιτς)

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Πικέ, Μαρκές (59' Μιλίτο), Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα, Ιμπραήμοβιτς, Μέσι, Μπούσκετς, Μάξουελ, Τουρέ (53' Ανρί)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις